Last news in Fakti

Собственик на Cybertruck ще чака 1 година за резервни части след катастрофа

Изглежда поправката на пикапа няма да е толкова лесна

Jul 1, 2024 16:36 100

Собственик на Cybertruck ще чака 1 година за резервни части след катастрофа - 1

Прехвалената каросерия от неръждаема стомана на Tesla Cybertruck, макар и изключително издръжлива, може да не е най-добрият избор, ако се притеснявате за ремонтите след произшествие. Опитът на един от собствениците подчертава потенциалните недостатъци - на пръв поглед лесният процес на ремонт се превърна в едногодишно изпитание поради продължителното чакане за части.

Според собственика неизправност е накарала Cybertruck да ускори неочаквано и да се блъсне в автомобила на съсед. Въпреки че самите отделни панели на каросерията са сравнително достъпни, времето за изчакване за замяна се отразява негативно на процеса на ремонт. В този случай собственикът се е сблъскал с едногодишно чакане, въпреки че се е нуждаел от части за сравнително често срещани ремонти - предни калници, облицовка на арките на колелата, капак на багажника, панел на предния капак, предно стъкло, броня и странични стъкла.

Tesla съобщава, че отрича каквато и да е отговорност за инцидента и насочва собственика да подаде застрахователен иск. Общата сметка за ремонта се оценява на зашеметяващите 30 000 долара, като времето за изчакване на частите е най-обезпокоителният фактор. Това е особено изненадващо, като се има предвид предполагаемото увеличаване на производството на Cybertruck на Tesla. Все още не е ясно кои конкретни части са причина за забавянето, но това поставя под съмнение способността на Tesla да посрещне търсенето на части въпреки увеличеното производство.