Отидете към основна версия

14 284 42

Нов дефект в по-скъпите коли на Toyota

  • toyota-
  • дефект-
  • акция
Акции по отзоваване на автомобили заради най-различни дефекти се правят от всички автомобилни компании, но през последните години тези на японците от Toyota са едни от най-мащабните. Настоящата не е голяма, но засяга по-скъпите автомобили с марка Toyota. По-конкретно става дума за моделите Camry, Highlander, Sienna, Avalon, а така също и за новия Lexus RX.
 
Акцията връща в сервизите 20 000 бройки от тези автомобили, оборудвани с 3.5-литровия V-образен шестцилиндров бензинов двигател 2GR-FE. Проблемът е в системата за подаване на гориво и по-конкретно е открит дефект в закрепването на бензинопровода. Недостатъчно надеждното закрепване може да доведе до утечка на бензин, вследствие на което да възникне пожар.
 
До този момент няма регистрирани случаи на пожар в автомобили от марките Toyota и Lexus, причина за който да е въпросният дефект. За щастие няма проблемни возила в Европа и у нас. Всички 20 000 дефектни коли Toyota и Lexus са произведени в заводите на компанията в САЩ и в Канада, а пазарите на които са разпространени са Австралия, Азия, Близкия Изток, Русия и Южна Корея.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини