Отидете към основна версия

6 262 9

Нова по-достъпна линия AMG модели

  • mercedes-benz-
  • mercedes-
  • amg-
  • amg sport

Mercedes-Benz разширява гамата си и ще намести при Audi и BMW с техните S и M Performance модели, след като им отговори на RS6 plus и M performance package с AMG S. Ще бъде прокарана линия по-достъпни спортни модификации. Тя ще се казва AMG Sport и ще запълни нишата между AMG и стандартните модели, оборудвани с AMG пакети, като подобренията ще засягат двигателите, окачването и спирачките. Първият амномобил от линията AMG Sport ще дебютира през януари на автосалона в Детройт.

Гамата на четвъртото поколение на C-Klasse се сдобие с модификация С 450 AMG sport. Тя ще бъде оборудвана с трилитровия битурбо V6 с 329 конски сили, монтиран на C 400, като мощността ще бъде увеличена от 333 на 367 конски сили и 550 Нютонметра. Той ще се изправи срещу конкуренти като Audi S4 и BMW 335 M Sport, които разполагат съответно с 333 и 320 конски сили. За разлика от C63 AMG с неговото задно предаване, C 450 AMG Sport ще се предлага и с двойно задвижване 4MATIC. Колеята пък ще бъде разширена като тази на С 63, за да се добави повече стабилност. За нея ще способстват и леките AMG джанти.

Шасито и електронният блок също ще бъдат със специфични настройки от AMG. Като напълно нов модел C 450 AMG Sport ще получи и нов интериор. За да отговаря на спортния дух и визия, звукът от двигателя също ще бъде на ниво - ауспухната система ще бъде преработена. Очакват се също и дизелови двигатели, а в разработка са и AMG Sport версии на моделите A, CLA, E, S, M, GL, и GLK-Klasse. Интересно е, че в началото първият C-Class имаше цели три напомпани модификации - C36 AMG, C43 AMG и рядката C55 AMG. Втората версия имаше C32 AMG, C55 AMG и дизеловата C30 CDI, а третата - само C63 AMG, но с епичния Black series вариант.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини