Last news in Fakti

19 Май, 2024 12:00 2 729 4

За първи път в историята: Ford Mustang с четири врати!

  • ford-
  • mustang-
  • седан с четири врати

Идеята е да бъдат запазени емблематичните V8 двигатели и ръчни скоростни кутии

За първи път в историята: Ford Mustang с четири врати! - 1

Ford обмисля да пусне линия от "автентични" версии на Mustang с двигатели с вътрешно горене. Ако получи "зелена светлина", то популярното 60-годишно бензиново купе за първи път в историята ще има версия с четири врати.

Тази информация дойде не от кой да е, а от изпълнителният директор на Ford Джим Фарли, който я сподели в ексклузивно интервю за Autocar. Според него Mustang с четири врати има право на съществуване, ако запази характера на оригинала.

Но преди да премине към последната фаза на разширяване на семейството, Ford трябва да започне, като придаде блясък на оригиналното купе във всичките му версии. Като пример Фарли цитира Porsche с неговите модели 911 GT3 RS и GT2 RS.

Шефът на Ford смята, че компанията има възможност да направи Mustang по-достъпен, по-лек и по-производителен. Разработки в тази посока вече са в ход. Той нарече наскоро обявената версия GTD "първоначален принос" за бъдещото представяне на Mustang.

Такъв спортен автомобил с мощност 800 к.с. със сложен аеродинамичен пакет и цена от 304 хиляди долара вече премина тестовете на Нюрбургринг. В същото време плановете на компанията не включват превръщането на Mustang във SUV, както направи Porsche.

Фарли обеща на феновете на спортните автомобили, че ще "се бори здраво", за да запази емблематичните V8 двигатели и ръчни скоростни кутии. Но бъдещите Mustang-и най-вероятно ще бъдат хибриди.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    22 1 Отговор
    Звучи много добре !

    Коментиран от #3

  • 2 Асд

    16 21 Отговор
    Мустанг на ток и с 4 врати, джип Ферари, Алфа на платформа от Додж, Ланчия не съществува, Китайски автомобили на мода. Не ми харесва на къде отива света!
  • 3 Пънамера

    8 22 Отговор

    До коментар #1 от "Това":

    Това да не е автобус? Спортните автомобили не се нуждаят от четири врати.
  • 4 Гост

    6 1 Отговор
    Остава да му добавят напречни греди на покрива, за багаж, както и теглич за ремарке. Иначе с какво ще си кара джибрите?