Last news in Fakti

18 Май, 2024 13:00 969 2

Dodge ще има нов директор от 1 юни

  • dodge-
  • ram-
  • charger-
  • v8-
  • hemi

Настоящият ръководител се пенсионира

Dodge ще има нов директор от 1 юни - 1

Тим Кунискис, главен изпълнителен директор на Ram и Dodge, ще се оттегли от поста си на 1 юни, съобщи Stellantis в петък. Кристин Феуел, която в момента е главен изпълнителен директор на Chrysler, ще поеме поста на ръководител на Ram, като същевременно ще продължи да ръководи Chrysler. Мат Макалиър, който досега отговаряше за продажбите на Dodge, ще заеме поста на новия главен изпълнителен директор на Dodge.

Кариерата на Кунискис в Stellantis продължава повече от 30 години, като започва през 1993 г. С течение на годините той се издига до старши мениджър за дилърски операции през 2003 г. и директор маркетинг на Chrysler през 2009 г. През 2011 г. е назначен за ръководител на Fiat в Северна Америка.

Важен акцент в кариерата на Тим Кунискис е ръководството му през 2014 г., когато той ръководи въвеждането на 6,2-литровия двигател с компресор Hellcat V8,. Под негово ръководство Dodge се превърна в специализирана марка за високи постижения, включвайки Hellcat V8 в различни модели.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Радой

    5 0 Отговор
    Време е да харчи спечелените милиони.Наздраве!
  • 2 Вайпър

    3 0 Отговор
    А нови секретарки няма ли да назначат или само нов директор?