Отидете към основна версия

5 732 3

Smart с 2 милиона автомобила зад гърба си

  • smart

При появата си преди цели 18 години, Smart бе приет много хладно, но постепенно се пребори за нишата си и в момента в нея вече има значително количество конкуренти. С иновативния си дизайн, здравитана си и няколкото модела в гамата, дъщерната компания на Daimler завоюва сърцата на феновете на джобните автомобили и с това достигна до цели 2 милиона продадени автомобила. 

С времето, версиите му се приближиха по дизайн и форми, като от тази година и трите модела от гамата се предлагат и с напълно електрическо задвижване. За контраст, още от първото поколение и тунинг специалистите от Brabus "обработват" моделите, но естествено характеристиките не са, като на големите батковци от Mercedes.

Smart вече покрива общо 46 пазара, като странно или не, най-определящата страна е и родната му Германия, следвана от Италия и огромния пазар на Китай. Произвежданите в град Бьоблинг машини, следват неотлъчно технологиите и иновациите, като автомобилите предназначени за града, определено са тръгнали в тяхна посока. 
 

Подробни технически характеристики за моделите на Smart - ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини