Отидете към основна версия

8 241 15

Култови всъдеходи с три врати

  • всъдеходи-
  • 3 врати

Ако бъдем откровени, то трябва да признаем, че що се касае до пътуване по асфалт, то огромните всъдеходи едва ли могат да съперничат по функционалност на вече излизащите от мода миниванове. Що се касае до пресечена местност, то и там те не могат да се мерят с т.нар. всъдеходи с къса база, повечето от които са с три врати. Сега ще ви припомним няколко такива всъдеходи с къса база и три врати, които отдавна се смятат за култови.

Mitsubishi Pajero Evolution


Този всъдеход са прави от японците през периода 1997 - 1999 година. За това време са произведени 2 500 екземпляра от този, смятан за най-спортен всъдеход. Двигателят му е 3.5-литров, а мощността - 280 конски сили.

Toyota Land Cruiser (FJ40)


Тривратият FJ40 е далеч по-популярен от неговия събрат с пет врати. Схемата се оказва отличен вариант не само за спортен всъдеход като Pajero Evolution, а и за такъв, който не се плаши от тежка пресечена местност. Toyota го правят чак до 2001 година.

Jeep Wrangler


Първоприемника на военния Willis, Jeep CJ е защитен от метеорологичните условия само с брезент, като същото важи и за първия Wrangler, който отново спазва традициите на стария Willis. Чак в своята трета генерация Wrangler излиза с вариант с пет врати, което до голяма степен разваля класическата форма.

Range Rover


Сега марката се стреми да се върне към корените си с последното си творение Range Rover SV Coupe. Оригиналният Range Rover от 1970 година е също с три врати, като чак през 1981 се появява вариант с пет врати.

Suzuki Jimny


Още една легенда, на която и предстои прераждане. Jimny се произвежда без съществени изменения от далечната вече 1998 година. Автомобилчето се характеризира с уникална проходимост и с недотам добра возия на асфалт, но въпреки това бързо се превръща в култ за феновете на марката.

Lada Niva


Да, Niva е позната и със своята петврата версия и даже като пикап, но спомене ли се това име, всеки си представя класическата версия с три врати - точно тази, която е била в първоначалните ескизи на руснаците. Подобно на Jimny и Lada Niva се характеризира с отлична проходимост и с противоречиви качества на асфалт.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини