Last news in Fakti

13 Май, 2022 10:01 5 747 4

Volkswagen пуска нова марка всъдеходи - Scout

  • volkswagen-
  • scout-
  • всъдеходи-
  • електромобили

За първи път производителят демонстрира скици на бъдещите нови продукти, които ще бъдат показани още през 2023 година

Volkswagen пуска нова марка всъдеходи - Scout - 1

Volkswagen обяви, че ще произвежда електрически джипове и пикапи под марката Scout. Името Scout е познато на българските купувачи от офроуд модификациите на модели Skoda, но в този случай говорим за възраждането на независимата автомобилна марка Scout, която съществува в САЩ до 1980 година.

Навремето тази марка произвеждаше сериозни всъдеходи, а сега новите Scout от Volkswagen ще бъдат техни наследници. Основните характеристики, които виждаме на скиците, напомнят на модела, произведен през 80-те години, което красноречиво говори за "расови" всъдеходи, но на ток.

Volkswagen пуска нова марка всъдеходи - Scout

Очевидно германците са закупили правата върху марката от Navistar International (по-рано се наричаше International Harvester), която сега произвежда изключително и само камиони. За разработването и производството на всъдеходи и пикапи ще бъде създадена нова компания в Америка. Новата марка ще бъде независима, но в семейството на Volkswagen.

Новите модели на Scout ще се конкурират с електрическите пикапи Rivian R1T , Hummer EV и бъдещия Tesla Cybertruck . САЩ ще бъдат основният пазар за новите автомобили.

Слуховете, че Volkswagen разработва такива машини, се появиха преди четири години, така че проектът вече явно се развива с пълна скорост. Първите „живи“ прототипи на "скаутите" трябва да се появят още през 2023 г., а началото на масовото производство е планирано за 2026 г. С новата марка Volkswagen планира да удвои пазарния си дял в САЩ до 10% до 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    2 2 Отговор
    Поне са докарали дизайн.
  • 2 Карам бричка

    3 1 Отговор
    Да му сложат и крила, че да може и да лети.
  • 3 Смятай

    4 3 Отговор
    Точно копие на Форд бронко
  • 4 Дфен

    3 2 Отговор
    На картинки са добри почти като Руснаците.