Отидете към основна версия

11 880 23

Може ли ЗАЗ да произведе кола заедно с VW?

  • volkswagen-
  • заз

Новият Запорожец спокойно може да бъде такъв, каквато е например колата от снимките. Тя е направена на базата на VW Beetle и ЗАЗ-968. Малко вероятно е обаче инженерите на Volkswagen някога да си помислят, че легендарният им "Бръмбар" може да бъде кръстосан с украинския Запорожец.

Оказва се, че е много възможно. И резултатът е красива малка кола, която дори изглежда така, като че ли съвсем наскоро е слязла от конвейера. Шофьорът и пътниците разполагат с модерна инфотейнмънт система, климатична инсталация, отопление и различни електрически екстри.

Този уникален автомобил получава и нов двигател. Говорим за 1.2-литров турбо двигател с мощност 102 к.с. Той работи съвместно с роботизирана DSG трансмисия. Какви са динамичните характеристики обаче, не се знае. Смятаме, че те са забележимо по-добри от тези на обичайните стари ЗАЗ-ки.

Ще припомним, че през последните няколко месеца украинската фабрика ЗАЗ тестово произвеждаше автомобили с марка Lada. Това беше направено, за да може Renault да оцени качеството на продуктите на автомобилния завод в Украйна и евентуално да започне серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 46 гласа.

Свързани новини