Отидете към основна версия

4 480 15

Най-изгодните "лади" за препродажба

  • lada-
  • автомобилът на старо-
  • препродажба

Агенцията "Автостат" публикува една интересна статистика, показваща ни кои са най-изгодните автомобили Lada за препродажба на вторичния пазар. Представеният списък от модели, показва кои "лади" най-малко губят стойност три години след покупката им като нови.

На първо място са класирани два модела комбито Lada Largus и всъдеходът Lada 4x4, познат още като Niva. За трите години след покупката и двата модела губят едва 14 процента от първоначалната си цена. На второ място са Lada Priora и Lada Granta (с ръчна трансмисия). Собствениците на тези автомобили за три години губят съответно 15.3 и 16.2 процента.

Първата петица се затваря от Lada Largus Cross - остатъчната стойност на която е 83.6 процента. Любопитното е, че един от бестселърите на Lada, моделът Vesta не е в ТОП-5. За три години Vesta губи 18.8 процента в цената си, като нова.

Ще припомним, че в средата на април експерти от германската организация TUV съставиха рейтинг на автомобилите, които почти не се развалят, като сред първите десет имаше шест модела на Mercedes-Benz, единият от които, GLC зае първата позиция, но в рейтингите на TUV не попадна нито една Lada.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини