Отидете към основна версия

3 156 6

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток

  • класически автомобли-
  • електромобили-
  • bentley-
  • jaguar-
  • rolls-royce

Портфолиото на компанията включва няколко проекта - електрическият Jaguar XK120 от 1953 г., Rolls-Royce Phantom V от 1961 г. и 1955-1965 Bentley Continental

Поръчките за класическите британски автомобили на ток вече се приемат, а доставката на ретро електромобилите до клиенти ще започне през третото тримесечие на 2020 година.

Работата по електрификацията на класическите модели се извършва на няколко етапа. Първо, компанията Lunaz възстановява автомобила, използвайки само оригинални и нови части, след което променя силовия тракт на електрически.

Операцията включва един или повече електродвигателя и литиевойонни батерии с различен капацитет, които могат да се зареждат от електрически контакт. За Jaguar XK120 е наличен силов тракт с мощност 375 конски сили и батерия с капацитет 80 киловатчаса.

С едно зареждане електрическият автомобил изминава 400 километра, а ускорението до 100 километра в час отнема по-малко от 5 секунди. Според Autocar, Lunaz е завършил тестването и разработката на електрическия Jaguar в края на март, преди Великобритания да въведе ограничения поради пандемията на коронавирус.

Когато обаче започна приемането на поръчки, в страната вече имаше карантина, така че поръчките от клиенти бяха приемани онлайн. Цените на електрическите автомобили Lunaz започват от 350 хиляди паунда.

Що се отнася до другите два модела, Bentley Continental и Rolls-Royce Phantom, те също се предлагат с поръчка. Освен това вече е намерен купувач на електрическата Continental S2 Flying Spur - това е неназован колекционер, който планира да използва електромобила като кола за всеки ден. За електрическият Rolls-Royce Phantom пък има заявка от няколко премиум хотела.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини