Last news in Fakti

27 Април, 2021 11:04 5 448 21

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство

  • bentley-
  • r-type continental
Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство - 1

Bentley продължава да възражда своите емблематични модели. Този път от компанията планират да върнат на конвейера прочутия Bentley R-Type Continental от 1952 година. Партида от 12 автомобила ще бъде пусната за 70-годишнината на модела.

Модерният Bentley R-Type Continental ще бъде точно копие на оригиналното елегантно купе на Mulliner. За целта екземпляр от оригиналната суперкола на Bentley ще бъде разглобена на части и ще бъдат създадени техни триизмерни модели.

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство

Трябва да се отбележи, че за времето си Bentley R-Type Continental наистина е супер автомобил и една от най-бързите коли в света. Общо са произведени само 208 от тези невероятни купета.

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство

Автомобилът е оборудван с редови шестак с обем от 4.6 литра (150 к.с.) и с 4.8 литров по-мощен вариант (180 к.с.), развиващ скорост от 193 км/ч. В същото време Bentley R-Type Continental е комфортно и в салона могат да се поберат четирима възрастни.

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство

Между другото, това не е първият подобен римейк на британците. Преди време те вдъхнаха нов живот на 12 автомобила, които бяха точно копие на компресорното Bentley 4 ½ Liter Blower от 1929 година.

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бугарин

    1 18 Отговор
    И колко ще гори тва с 4.8 литров двигател? Ако го пускат с газово ще си помисля...

    Коментиран от #5

  • 2 ДВГ

    7 19 Отговор
    Значи спираме нови коли щото замърсявят ама иначе пускаме Бентлита дето са технологично отпреди век и замърсявят повече с нискоефективни двг.

    Коментиран от #4, #12

  • 3 гост

    14 9 Отговор
    Интериора на москвича от 60 години не е по-зле като качество и визия.
  • 4 пешо

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДВГ":

    всичко е въпрос на проста аритметика: т.н. от тебе нови коли се произвеждат в милионен тираж и изминават милиарди километри. от това "бентли" ще произведат няколко десетки, стотин, може и хиляди бройки. и ще ги карат тузовете по празници основно. несравнимо е какъв ефект ще имат едните и другите като емисии. това е.

    Коментиран от #6

  • 5 Посетител

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бугарин":

    Купувачите на коли от този клас не се интересуват от разхода на гориво!!! Или какви гуми да й сложат... Щом се чудиш, значи не е за твоя джоб!
  • 6 ДВГ

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "пешо":

    Тая теория я знам ама се пропуква.Тия ще произведат 1000 ама после Ролс Ройс ще кажат а бе и ние искаме така и те още 1000 ама само от тоя модел а ми от оня от 55-та айде и от него.Ама после ще дойдат и от Ягуар айде един еф тайп от 55-та айде и един е тайп от 65-та после ферари ламбо мазерати де томасо ланча и тню и тн.Демек нищо не правим.За богатите няма екология какъв е смисъла.Що за тпизми

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БатП

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДВГ":

    Абе що за глупости? Явно, че статията нито единия не я прочете, става дума за 12 броя общо. И както всички подобни автомобили, от тях ще се появи един евентуално я на Гудууд, я нещо подобно, ще мине 100-200 км. Останалите ще събират прах в частни колекции. Вагените продадоха милиони кенефи с лъжлив софтуер, дето бълват милиони тонове отвратения, няма проблем, тука за 100 км на година се мрънка.

    Коментиран от #9

  • 9 ДВГ

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "БатП":

    Е то ще разпродадат 12-те после някой китайски милионер ще каже искам и аз после някой друг арабски пейх ще каже ама и аз искам и тн...До безкрай.Само показвам каква е човешката глупост нищо повече.Иначе Дячията на метан им е проблема на затоплистите.

    Коментиран от #14

  • 10 Кофти

    5 1 Отговор
    Има една такава в музея на ФВ във Волфсбург, страхотна красавица!

    Коментиран от #11

  • 11 Хо хо хо

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кофти":

    Когато Бентли са съществували фв още не са били в тшците на бащата на Хитлер.

    Коментиран от #19

  • 12 Двг

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДВГ":

    Ауе кухлясъл мозък,бензинов двигател колко може да замърсява еее кво кат е от преди 70 години нищо не замърсява

    Коментиран от #13

  • 13 Хо хо хо

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Двг":

    А бе гофри ти за въглероден диоксид не си ли чувал а за парников ефект а за глобялно затопляне.Що мислиш че искят да спират двг те е.а в тпка
  • 14 Хахахах

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДВГ":

    Абе брачет вземи помисли малко колко хора могат да си поръчат подобен автомобил първо и колко ще ги карат това е кола за колекция не да и сложиш АГУ и да отидеш в студентски град да дрифтиш пред селянките помисли малко преди да пишеш

    Коментиран от #18

  • 15 Фен

    5 2 Отговор
    Колата ще бъде в 12 произведени броики, вероятно изкупени още преди да са слезнали от линията. Хората които ще купят такъв автомобил (цената ще е над милион със сигурност) не ги карат, а колекционират и една малка част със инвестиционна цел. Не се притесняваите за вредните емисии.
  • 16 Вълко Червенков

    10 1 Отговор
    От ГАЗ съобщиха,че ще произведат партида от легендарните "Молотовки".
  • 17 Павел пенев

    1 2 Отговор
    Колата става за погребалните бюра,нека върнат производството.
  • 18 ДВГ

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хахахах":

    Ми само в Хонг Конг и Пекин е пълно с милярдери.Та бая са.Е тая ще я кара съботата за неделята ще има Ферари 250 гто а за през седмицата няколко ягуара ролса мерцедеси и поршета.Нали не мислиш че милярдерите имат само една кола.Виж Колекцията на Ралф Лоурън.В Китай са още повече.

    Коментиран от #21

  • 19 Кофти

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хо хо хо":

    Голям си философ, само дето без ФВ сега Бентли щеше да ги гледаш само на картинка....

    Коментиран от #20

  • 20 хо хо Хо

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Кофти":

    Напротив сега Бентли щяха да са си още британска класика а не с табло от Шкода Скала
  • 21 Хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ДВГ":

    Да съгласен съм с теб айде сега да смятаме колко милярдери има в целият и колко си карат колите след това да сметнеме колко човека само от твоето обкръжение имат поне по два таралясника и след това пак ще говориме я кажи колко често виждаш милярдери по улиците да ръчкат разни бегачки хахаха