14 Ноември, 2022 09:09 5 027 2

Джейсън Момоа показа псевдо 90-годишно Bentley за 10 милиона долара (ВИДЕО)

  • джейсън момоа-
  • bentley-
  • blower
Джейсън Момоа показа псевдо 90-годишно Bentley за 10 милиона долара (ВИДЕО) - 1

Рядко Bentley от 20-те години на миналия век беше забелязано в Калифорния. Автомобилът е управляван от известния холивудски актьор Джейсън Момоа. Ретро колата на изпълнявашия ролята на Аквамен акттьор е и с доста шумен ауспух, който допълнително привлича вниманието на минувачите.

Момоа за първи път показва своето екзотично возило и заяви пред журналисти, че неговото Bentley Blower е един от най-известните и ценни модели на своята епоха. Тези дни Bentley 4 ½ Liter Blower струва близо 10 милиона долара. Това е много рядък модел - само 55 такива коли са произведени през перода 1929-1932 година.

Джейсън Момоа показа псевдо 90-годишно Bentley за 10 милиона долара (ВИДЕО)

Bentley Blower е оборудван с 4.5-литров двигател с механичен компресор, който развива мощност от 175 конски сили в шосейния си вариант и 240 к.с. - в състезателната си версия. Във всеки случай максималната скорост надвишава 200 км/ч и автомобилът често е наричан суперколата на 20-те години на миналия век.

Има обаче една уловка. Джейсън Момоа не разполага с оригиналното Bentley Blower, а с висококачествено копие. Интересно е, че реплики на легендарния модел се правят не само от специализирани компании - самите Bentley наскоро пуснаха лимитирана серия от 12 Blowers на стойност 1.8 милиона долара.

Джейсън Момоа е добре познат на автомобилните фенове, като любител на класическите коли и мотоциклети. Актьорът е натрупал голяма колекция от мотоциклети Harley-Davidson, а освен това притежава розов Cadillac от 1955 г. и спортен Oldsmobile Cutlass от 1970 г., с който наскоро претърпя инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милена

    3 0 Отговор
    хора без работа възтановяват стари кошници , което е добре , нека повече подобни хора да има
  • 2 12345

    2 3 Отговор
    Тоз трябва да си купи една моторизирана палма и да се качи на нея.