Last news in Fakti

8 Юни, 2020 12:33 3 150 6

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток

  • класически автомобли-
  • електромобили-
  • bentley-
  • jaguar-
  • rolls-royce

Портфолиото на компанията включва няколко проекта - електрическият Jaguar XK120 от 1953 г., Rolls-Royce Phantom V от 1961 г. и 1955-1965 Bentley Continental

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток - 1

Поръчките за класическите британски автомобили на ток вече се приемат, а доставката на ретро електромобилите до клиенти ще започне през третото тримесечие на 2020 година.

Работата по електрификацията на класическите модели се извършва на няколко етапа. Първо, компанията Lunaz възстановява автомобила, използвайки само оригинални и нови части, след което променя силовия тракт на електрически.

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток

Операцията включва един или повече електродвигателя и литиевойонни батерии с различен капацитет, които могат да се зареждат от електрически контакт. За Jaguar XK120 е наличен силов тракт с мощност 375 конски сили и батерия с капацитет 80 киловатчаса.

С едно зареждане електрическият автомобил изминава 400 километра, а ускорението до 100 километра в час отнема по-малко от 5 секунди. Според Autocar, Lunaz е завършил тестването и разработката на електрическия Jaguar в края на март, преди Великобритания да въведе ограничения поради пандемията на коронавирус.

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток

Когато обаче започна приемането на поръчки, в страната вече имаше карантина, така че поръчките от клиенти бяха приемани онлайн. Цените на електрическите автомобили Lunaz започват от 350 хиляди паунда.

Що се отнася до другите два модела, Bentley Continental и Rolls-Royce Phantom, те също се предлагат с поръчка. Освен това вече е намерен купувач на електрическата Continental S2 Flying Spur - това е неназован колекционер, който планира да използва електромобила като кола за всеки ден. За електрическият Rolls-Royce Phantom пък има заявка от няколко премиум хотела.

Контактът Ви, сър: Класически Jaguar-и, Bentley-та и Rolls-Royce-и на ток


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санде

    11 0 Отговор
    Джаг-а е страхотен.
    Дори и жените имат топки като го карат .....
  • 2 Ивайло

    11 4 Отговор
    Електрокари, сър!!! ;)))

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Typee-RR

    2 7 Отговор
    "сър" се пише с Г-лавна буква!
  • 5 Путкин

    1 8 Отговор
    Сега всички дето примират за стари коли ще могат да си електрифицират кочините.
  • 6 Ivan S

    2 2 Отговор
    Това е бъдещето! Колко възможности за възстановяване се откриват. Много красиви автомобили от миналото ще заживеят нов живот като втора и трета кола. А за по-сръчните ще се продават китове за съботно неделно хоби.