Отидете към основна версия

18 108 38

Автомобилите на Джо Байдън (ЧАСТ II)

  • джо байдън-
  • автомобили

Новоизбраният президент е своеобразен автомобилен патриот

ЧАСТ I

Байдън не се колебае често да хвали и новите модели Corvette и цялата американска автомобилна индустрия - особено след като синдикатът на автомобилните работници (UAW) традиционно подкрепя Демократическата партия. Между другото, по време на една от предизборните речи той каза, че General Motors се подготвя за производство на електрическа версия на новия Corvette.

В продължение на осем години, от 2009 до 2017 г., докато Джо Байдън беше вицепрезидент, той престава да шофира - карат го с бронирана кола: това е изискването на "Сикрет сървиз", която пази висшите държавни служители в САЩ. „Това е, което мразя в работата си. Абсолютно сериозно “, казва политикът в интервюто за Car and Driver.

Въпреки че веднъж през тези години, той все пак си позволи да се поддаде на изкушението. „Брат ми има Cadillac CTS-V с мощност 550 конски сили и с ръчна скоростна кутия и един ден той дойде при мен с тази кола. Къщата ми има дълга алея - около петстотин метра. Знаех, че охраната няма да ме пусне да изляза навън. Затова изхабих малко каучук именно там. Прекрасно чувство! " - казва Байдън.

Ако потърсите в Google „Джо Байдън кола“, вероятно ще се натъкнете на тази снимка с бял Pontiac Trans Am. Не падайте от стола си: Това е интересен шарж, дело на сатиричното издание The Onion.

Изглежда, че това са взаимно изключващи се факти, но въпреки цялата си любов към автомобилите, Байдън е известен като поддръжник на железопътния транспорт, дори получава прякора „Amtrak Joe“ (от името на държавната железопътна компания). По собствено признание, по време на престоя си в Сената, той е изминал над два милиона мили с влакове. "Първо от необходимост - защото всяка вечер пътувах от Вашингтон, за да посетя децата си в Делауеър, а след това просто бях запленен от предимствата на железопътната линия", казва новият президент на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 31 гласа.

Свързани новини