6 Декември, 2021 09:57 3 400 14

Собственици на Chevrolet Corvette отказват да преминат на електричество

  • chevrolet-
  • corvette-
  • джо байдън
Собственици на Chevrolet Corvette отказват да преминат на електричество - 1

Собствениците на Chevrolet Corvette бяха помолени от General Motors да попълнят анкета с редица въпроси за това какво мислят за електрически задвижващ агрегат на суперавтомобила, както и различните опции като абонаменти, които биха искали да използват.

Резултатите от проучването се оказаха доста двусмислени. Някои са съгласни, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили, докато други категорично не искат да приемат това. В същото време GM все още не е потвърдил или отхвърлил разработването на електрически Corvette.

Според Muscle Cars & Trucks реакциите на сегашното поколение собственици на Chevrolet Corvette варират от такива, които теоретично нямат нищо против да преминат на електрическа тяга, до крайни мнения, които не го харесват по никакъв начин замяната на ДВГ с електромотори.

Въпреки това, фактът, че General Motors задава този въпрос, означава, че компанията сериозно обмисля изграждането на електрически Corvette в бъдеще. А президентът на САЩ Джо Байдън наскоро каза, че ръководителят на GM Мери Бара е обещала да го съвсем скоро да го качи зад волана на електрическа версия на суперавтомобила.

Но техническите характеристики на електрическия Corvette все още не са известни, както и времето за премиерата и пускането му в производство. Ще припомним, че още миналия август Байдън спомена електрическа версия на суперколата, докато все още беше кандидат за президент на демократите.

В един от видеоклиповете си за кампанията той говори за дългогодишната си любов към американските спортни автомобили, отбелязвайки, че собствените му източници в General Motors са споделили с него, че изцяло електрическият Chevrolet Corvette е в процес на разработка. Политикът дори отбеляза, че електрическият суперавтомобил ще може да развива скорост над 320 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    35 2 Отговор
    Много ясно. Как ще се качиш от ревящ Корвет на тролей?
  • 2 Антимилиционер

    26 1 Отговор
    Няма тръпка, рев, тътен и емоция в тролея. Няма е песента на мотора. Превозно средство от А до точка Б. Не ми е в кръвта ел колата

    Коментиран от #11

  • 3 Антимилиционер

    21 1 Отговор
    И влакът е бърз(вдига 300 кмч), но не е Порше или Ферари или Корвет.
  • 4 Онзи

    19 1 Отговор
    Друго си е да изреве тигара V8.
  • 5 Асен

    9 11 Отговор
    Ще направят звукова имитация на ревящ V12 и донякъде ше компенсират катастрофалната загуба на емоция.
  • 6 Николай

    19 1 Отговор
    Забелязвате ли как всичко става фалшиво! Колелета на ток, тротинетки на ток, коли на ток, децата онлайн, жените изкуствени! Сега и Корвета ако го направят на ток, хвърлям кърпата!!!

    Коментиран от #8

  • 7 ъхъ

    9 6 Отговор
    И баба ми отказва да премине на мобилен телфон
  • 8 незнайко

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "Николай":

    Прав сте, всичко става ЕДНОДНЕВКА и ШИРПОТРЕБА !!! Свърши ли батерията ХВЪРЛЯШ и купуваш ново .

    Коментиран от #9

  • 9 Напълно вярно

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Свърши ли батерията като и мине гаранцията, я хвърляш и купуваш нова. Само където батерията свършва живота си доста след купето.

    Преди 2 години имаше една Тесла която записа рекорд на Гинес защото измина един милион километра. Батерията и беше ремонтирана на половин милион, и върната отново в автомобила. Вече е навъртяла около един милион след ремонта и скоро очаквам новината, че е навъртяла един милион мили. Ти колко километра си навъртял през живота си? А колко автомобила си сменил? Средно по колко навърташ на автомобил, за да се притесняваш че един милион мили няма да ти стигнат и ще трябва да изхвърлиш автомобила преждевременно?

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Напълно вярно":

    Приказките са хубаво нещо, но само децата вярват в тях.
  • 11 onq s konq

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Освен това караш с 90 км/ч на магистралата и спираш през 200 км да заредиш ... поне 30 мин. ;-

    Коментиран от #12

  • 12 Хаха

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Затова Тесла прекоси САЩ със средна скорост 106 км/ч включително времето за зареждане.

    Коментиран от #13

  • 13 pbdan

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хаха":

    Това е рекорд с няколко шофьора, предварително организирани места за заряд, разчистване на пътя с полиция като за състезание, само и само да има рекорд. Да бъдем обективни все пак.
  • 14 Старец

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Напълно вярно":

    Спри да гледаш телевизия и почни да мислиш.