Отидете към основна версия

22 550 49

Любимата кола на новия президент на САЩ (ВИДЕО)

  • джо байдън-
  • автомобили

Встъпването в длъжност на Джо Байдън е водещата новина вчера и днес. Големи надежди се възлагат на новоизбрания президент както в САЩ, така и по света. Но малко хора знаят, че Байдън е и страстен любител на автомобилите. Нещо повече, за разлика от предшественика си Доналд Тръмп, той обича най-много мощни американски автомобили.

Вече сме ви разказвали подробно за автомобилите на новия американски президент, а сега ще ви припомним някои от тях. Факт е, че бащата на Байдън е работил в автосалон и семейството му винаги е имало интересни коли - като Chrysler 300G с мощност от 375 конски сили от 1961 г., който Джо кара на бала.

Първият собствен автомобил на новия президент е Studebaker от 1951 г. Следва кабриолет Plymouth Cranbrook от 1952 г. и Chevrolet Bel Air от 1956 г. с 4.6-литров V8 мотор. Собственост на Джо Байдън е и роудстър Mercedes 190 SL. Но емблематичният Chevrolet Corvette Stingray от 1967 г. заема специално място в живота на президента на САЩ.

Този кабриолет с 5.3-литров V8 двигател с 300 конски сили, четиристепенна механична скоростна кутия и дискови спирачки Джо Байдън получава от баща си като сватбен подарък. Колата все още е в гаража на политика и дори е заснета от Джей Лено.

Предаването излезе, когато Джо Байдън беше вицепрезидент и той се оплака, че охраната няма да му позволи да кара "корвета". След това "изпили" малко гуми и призна, че веднъж го е ускорил до 256 км/ч.

А въпросният Chevrolet Corvette от 1967 г. дори участва в предизборния видеоклип на Байдън. Като цяло новият президент на САЩ обича Corvette, а през 2014 г. лично тества новия модел в рамките на автомобилното изложение в Детройт.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.

Свързани новини