Отидете към основна версия

5 252 15

PSA с Fiat Chrysler включват всичките си автомобили в контакта

  • peugeot-
  • citroen-
  • fiat-
  • chrysler-
  • stelantis-
  • електрификация

Концернът Stellantis, създаден през януари тази година чрез сливането на френската група PSA с Fiat Chrysler, очаква да продаде 400 000 напълно електрически и plug-in хибридни автомобила през 2021 година. Това е три пъти повече от реализираното през 2020-а, когато общите продажби на електрически автомобили и хибриди на всички марки от групата възлизат на само 139 хиляди автомобила.

Обещанието бе дадено от председателя на борда на директорите на Stellantis Джон Елкан в писмо до акционерите на автомобилния концерн, пише Ройтерс. Той отбелязва, че ще бъде възможно да се постигне желаният показател чрез въвеждане на 11 нови акумулаторни модела на пазара през 2021 година.

Stellantis е четвъртият по големина автомобилен производител в света по продажби и обединява много марки, включително американските Chrysler, Dodge и Jeep, италианските Fiat, Alfa-Romeo, Lancia и Maserati, както и свързаните с PSA Peugeot, Citroen, DS и Opel. Досега обаче само французите имат напредък в създаването на електрически превозни средства.

По-специално, те имат компактна платформа, на която вече се правят изцяло електрически версии, като Peugeot 208, Citroen C4 и Opel Corsa. Също така след няколко години трябва да се появи напълно електрическа версия на новия хечбек Peugeot 308. Предполага се, че италианците също ще се възползват от тези технологии.

Американското подразделение на Stellantis може да се счита за най-малко електрифицирано: Jeep и Chrysler все още се гордеят само с по някой хиблид в най-добрия случай. Компанията обещава да подобри тази ситуация през следващите години и да видим и изцяло електрически Jeep-ове.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини