Last news in Fakti

16 Декември, 2022 11:48 1 864 1

Появи се първата в света автокъща в метавселената, но не благодарение на Facebook

  • fiat-
  • метавселена-
  • виртуален шоурум

Автомобилните производители овладяват нова форма на виртуално взаимодействие с клиенти

Появи се първата в света автокъща в метавселената, но не благодарение на Facebook - 1

Всички започнаха да говорят за концепцията за „метавселена“ преди година, когато Марк Зукърбърг обяви, че тази технология е бъдещето на неговата компания. Но подобни разработки вече се създават от много други играчи на ИТ пазара. По-специално, Fiat се възползва от платформата на Microsoft и Touchcast.

Същността на идеята е, че потребителят се озовава във виртуален шоурум с консултант на живо, който ще покаже и разкаже всичко, използвайки примера на триизмерно копие на автомобила. Необходимо е предварително да се запишете за среща със служител на шоурума на Fiat Metaverse Store, след което можете да преминете през всички процедури, свързани с закупуването на автомобил онлайн.

Появи се първата в света автокъща в метавселената, но не благодарение на Facebook

За допълнително забавление можете да пробвате дори виртуално шофиране на модел по ваш избор на легендарната тестова писта, която е построена точно върху старата фабрика на Fiat в Торино. Достъпът до Fiat Metaverse Store не изисква очила за виртуална реалност или друго допълнително оборудване.

Засега подобна интернет услуга се предлага само в Италия, като по този начин може да се купи само един модел - Fiat 500 by La Prima by Bocelli. Но до края на годината ще се появят други версии, а през 2023 г. ще бъдат добавени и други модели. Планирано е също така да се отворят магазини на Fiat Metaverse в други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми...

    1 0 Отговор
    Не, мерси!