Last news in Fakti

30 Септември, 2021 13:09 4 323 7

Топ мениджър от Fiat беше арестуван по разследване за нов "Дизелгейт"

  • дизелгейт-
  • fiat

Според разследването той е участник в схема за фалшифициране на емисиите на дизеловите коли на Fiat

Топ мениджър от Fiat беше арестуван по разследване за нов "Дизелгейт" - 1

Серхио Пасини беше арестуван в понеделник в северния италиански град Ферара. Той беше освободен след изслушване в Апелативния съд в Болоня и му беше наредено да присъства на изслушване в града след 40 дни. По време на това изслушване съдът ще се произнесе по искане Пасини да бъде екстрадиран в САЩ.

Пасини беше обвинен в САЩ по-рано тази година по обвинения, включително за заговор за монтаж на система на превозни средства с дизелови двигатели, с цел да "излъже" правителствените тестове за емисии. Това се е случило, докато Пасини работи като мениджър във Fiat Chrysler Automobiles.

В изявление, публикувано пред Ройтерс , Fiat Chrysler Automobiles САЩ заяви, че ще продължи да сътрудничи изцяло с властите по въпросите на емисиите на дизелово гориво. Министерството на правосъдието на САЩ твърди, че Пасини се е съгласил да калибрира софтуер в дизеловите превозни средства, който да им позволи да замърсяват повече от законовите граници, докато се движат по пътищата.

Преди това производителят се е съгласи да плати около 800 милиона долара за уреждане на граждански съдебни спорове, заведени от Министерството на правосъдието, клиенти и държавни служители по отношение на емисиите на дизелите на компанията. Въпреки това, FCA отрече, че умишлено се е опитвала да избегне изискванията за емисии.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салиери

    23 9 Отговор
    Краварите почнаха да скачат на всеки дизелов двигател . Докато на Ф150 и тем подобните слагат 4 , 5 , 6 .... литрови бензинови двигатели които замърсяват много повече.

    Коментиран от #2

  • 2 яко ни лъжат

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Салиери":

    АМА ЩО НЕ СКАЧАТ НА ДИЗЕЛНИТЕ ТРАКТОРИ, КАМИОНИ,АВТОБУСИ, КОРАБИ, ВАЛЯЦИ,ТАНКОВЕ,ВЛЕКАЧИ?????? ЩО ТАМ НЯМА ТАКИВА ИЗИСКВНИЯ??????

    Коментиран от #3

  • 3 Салиери

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "яко ни лъжат":

    Защото за момента там няма друга алтернатива.
  • 4 РАОНДЪП ГМО

    14 0 Отговор
    ТАКА СЕ КРАДЕ СЕГА В САЩ. СЪДЕБНИ СПОРОВЕ- ВЪРВИ И ДОКАЗВАЙ,ЧЕ СЕСТРАТИ НЕ Е УРВА. Публикувано във факти.бг: Преди това производителят се е съгласи да плати около 800 милиона долара за уреждане на граждански съдебни спорове,
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един от стадото

    6 0 Отговор
    и друго не мога да рАзбера, както казва един наш сънародник в Канада каращ камион в щатите. Готин пич, от Кресна, но блъска редовно до Каролина, Джорджия с камиона и кара често едно велпапе или найлон от тук там или обратно. Курсове по 3000мл за тоя дето духа с камион за 30тона с палета има няма 3 тона. Сам го казва, разсипия до шия. Иво се казва- в Тубата. Мен лично ми харесва

    Коментиран от #7

  • 7 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "един от стадото":

    напишете Ивайло Гюров и гледайте как се кара тоалетна хартия от Монреал Канада до Тампа Флорида. Видео от оня ден. И друго не мога да рАзбера както казва Иво, тоя път аз, абе тия без Канада нас рани ли ще ходят..