Отидете към основна версия

12 653 19

Шофьор случайно изгори колата си, зареждайки 80 литра бензин в багажника

  • гориво-
  • пожар-
  • автомобил

В САЩ много шофьори започнаха да се запасяват с гориво поради недостига му

В американския щат Флорида собственикът на Hummer H2 пълни с бензин четири 20-литрови туби на бензиностанция и ги постави в колата. Малко след напускане на бензиностанцията, джипът пламва.

Когато пожарникарите пристигнали на мястото, съобщава Fox13, превозното средство е било изцяло обгърнато от пламъци. За гасенето на пожара са били необходими 10 минути на оперативните служби.

Според някои местни медии причината за пожара може да е цигарата на шофьора. Няма обаче потвърждение за това - разследването за причините за пожара все още продължава.

А знаете ли защо шофьорът на Hammer-а се е нуждаел от толкова много допълнително гориво? Вече ви информирахме, че през уикенда най-голямата американска компания Colonial Pipeline, доставяща бензин на почти половината от източния бряг на страната, беше нападната от хакери. Това доведе до недостиг на гориво и проблеми с доставките.

Прави впечатление, че няколко дни преди пожара на Hammer-а от снимките, американските власти призоваха собствениците на автомобили да използват само одобрени контейнери за бензин и никога да не пълнят найлонови торбички (такива случаи обаче са масови).

Въпреки че тубите на водача на Hummer H2 са били сертифицирани, то все пак той не е спазил мерките за безопасност . Американските закони разрешават пътуване с максимум 6 галона (22.7 литра) в резервен контейнер.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини