Last news in Fakti

20 Май, 2021 11:54 11 911 27

Как не трябва да шофирате през дълбока локва - поучителен видеоклип

  • воден удар-
  • локва-
  • автомобил

Не правете това, ако не искате да получите т.нар. воден удар

Как не трябва да шофирате през дълбока локва - поучителен видеоклип - 1

Изглежда, че не всички шофьори знаят за последиците от преодоляването на дълбока водна бариера с висока скорост. В клипчето по-долу ще видите почти две дузини хора, допуснали тази грешка. Общността Main Road, която публикува видеото, съобщава, че мястото на снимките е Англия.

Огромна локва и сериозен трафик. Това вероятно е вторичен път, който минава през няколко населени места. Операторът на място успява да снима доста невнимателни шофьори, които по някаква необяснима причина ги завладява напълно необяснима смелост и всеки от тях насочва колата директно в центъра на дълбоката локва.

Може да се предположи, че просто няма обходен маршрут, но в края на краищата мнозинството от шофьорите не намират за нужно да намалят скоростта за да се избегнат тъжните последици.

А в случай на воден удар, водата влиза в цилиндрите на двигателя през въздухозаборника на въздушния филтър, което води до сериозни повреди. Във всеки случай последиците ще бъдат неприятни, а при високи обороти, направо фатални за двигателя. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00000014

    54 2 Отговор
    Отдавна са в България -- "нов внос отлично състояние".
  • 2 AC / DC

    12 25 Отговор
    От тук ще мине само електричка!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пепи

    43 2 Отговор
    Простена им е глупоста, те са англета :)
  • 5 jap

    34 3 Отговор
    Преди години един приятел имаше Ситроен Ц5 с хидро-пневматично окачване и вярваше,че възможностите на тази кола са неограничени.Веднъж след един порой се опитл да мине през локва пред която обръщали и коли с доста по голям просвет но той настроил окачването в най горното положение и се "гмурнал".След няколко метра започнало да се чува силно тракане от двигателя и внезапно угаснал.Оказа се,че водата която двигателя е засмукал е станала на пара в цилиндрите и от високото налягане се изкривили 2 биели.Даде доста пари за ремонт в сервиз където обслужват само тази марка но от тогава колата не работи добре.

    Коментиран от #9, #22

  • 6 gost

    7 6 Отговор
    Не може всички тия да са засмукали вода.
  • 7 Феникс

    9 19 Отговор
    Аз със пежото си 307 2002 година плувам при всеки дъжд в Пловдив през същите тези условия като в клипа . Няма Закъсвания братче . Обръща ми се само предните калници и гумите ги захапват . Но двигателя е пушка . ОСОБЕННО през бул. Марица от към южната част . Газ в 1 метър вода през паднали дървета езера и водопади и тва е
  • 8 Оня

    14 5 Отговор
    Това е пропаганда на ГЕРБ. В англията такивИ улици нЕма . Там всичко е цветя и рози.
  • 9 6A13TT

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    парата няма нищо общо
  • 10 6A13TT

    31 0 Отговор
    Така е, стигне ли водата до въздухозаборника, мотора е за боклука. Добре е всеки шофьор да си вдигне капака и да си види на каква височина се намира въпросната тръба, за да знае горе-долу колко дълбоки гьолове може да преодолява. С ниска скорост, разбира се.
  • 11 Пурко

    36 6 Отговор
    Оператора кърти. Снима без да ги предупреждава, за да има сеир и лайкове след това! Сигурно е българин!?!

    Коментиран от #12, #21

  • 12 6A13TT

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пурко":

    И да ги предупреждава, какво от това? Те също са българи и не можеш да им кажеш на тях кво да правят. Те си знаят най-добре.
  • 13 nklk

    15 1 Отговор
    Интересно, ако минеш с електричка, дали ще те тресне ток?

    Коментиран от #14

  • 14 Хайл

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "nklk":

    Може и да не те тресне тока,ама като излиза от локвата вместо да киха и прекъсва ще се запали-и нема гасене
  • 15 хамилтънчо

    10 12 Отговор
    Тук положението не би било толкова зле май. Макар и да сме зле в повечето класации, смятам, че общата ни култура не е толкова лоша и шофьорите са наясно, че водата в цилиндрите не подлежи на сгъстяване, както горивовъздушната смес и ще страдат биелите или буталата при тази ситуация. Но от друга страна ще оревем света, че герб и бойко са ни виновни (или който е на власт в съответния момент), и че в ниякоя друга държава го няма това. Чудно ми е, дали в англия простоянно мрънкат, че кралицата им е виновна за всички проблеми в живота?

    Коментиран от #16

  • 16 сила

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "хамилтънчо":

    ГЕРБЕРАСТЧЕЕЕЕ......по полека с чупките,ние не ядеме домати с колците,сравненията са ти меко казано неуместни
  • 17 595786

    1 7 Отговор
    Абе не виждате ли че пътят е острани?
    Тези просто си правят купон.
  • 18 Бай Тошо

    17 2 Отговор
    Само тъпанар ще иска да премине бързо през локва, бенца мл закъса в плитка вода(решетката е видима мотора е вън от опасност) заради шизофреника зад волана. Имам доста опит с тия локви и много се кефя като видя кретени с изгаснали мотори насред локвата които са опитали да минат с пълна газ, а аз минавам бавно покрай тях и заминавам, те остават да ловят риба

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Размисли и страсти

    15 0 Отговор
    Не скоростта е на молоумницитe е голяма, а локвата е много дълбока и влиза вода в двигателя през въздухозаборника на въздушния филтър както е написал колегата в 10-и коментар...такава дълбока локва не проблем само за off-road машини с шнорхели ;)
  • 21 Знам един

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пурко":

    Евгени, дето снима танкове
  • 22 333

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "jap":

    Като увеличиш налягането, парата кондензира и става течност. Също както газта се втечнява под налягане.
    Водата, засмукана в цилиндрите не се изпарява, просто не се свива, и като тръгне буталото в затворен цилиндър се изкривява биелата.
  • 23 beg255

    10 3 Отговор
    По правило водата влиза най-често в цилиндъра през ауспуха. Колкото и да ви е чудно. Защото засилена и пусната по инерция или на празен ход - мотора не създава достатъчно налягане на изгорелите газове, а налягането на водата (водния стълб) е по-високо. Затова в армията при преминаване на брод без подготовка учат - бавно, на ниска предавка и високи обороти на двигателя. Но това беше в БНА.
  • 24 В МАТРИЦАТА

    8 0 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ ЛОКВА - ТОВА Е РЕКА !!!
  • 25 Иван

    3 0 Отговор
    И какво да видим, като няма нищо? Просто пишете глупости!!!
  • 26 Нормал

    5 1 Отговор
    Видех едни кухи кратуни каквито виждам всеки ден и стават все повече
  • 27 qwerty

    2 0 Отговор
    В книжката за експлоатация на джипката пишеше - при преминаване на водни препятствия се движете с не повече от 5км/ч за да не счупите двигателя. Не може да се надъниш в 50-60 см вода с 30-40км/ч. Водния шок си казва думата. Ако в клипа беше сниман и оборудван офроудър с шнорхел, то той щеше да мине и замине.