Отидете към основна версия

10 207 28

Hyundai представи спортно комби, конкурент на Porsche Panamera Sport Turismo

  • hyundai-
  • genesis-
  • g70-
  • shooting brake

Напоследък корейският автомобилен гигант не спира да учудва с първокласните си новости, някои от които, между другото, вече се движат и по нашите пътища. Сега Hyundai представи много ефектното спортно комби с марка Genesis, което се нарича G70 Shooting Brake.

Спортното комби трябва да се конкурира с автомобили от типа на Porsche Panamera Sport Turismo и Mercedes CLS Shooting Brake. В същото време корейската новост ще бъде много по-евтина. Що се отнася до екстериора, според нас Genesis G70 Shooting Brake може да се определи като отличителен.

Комбито Genesis е изградено на кросоувър платформата GV70 и е сравнимо по размер с големия седан Genesis G80. Между другото, в сравнение с модела с 4 врати, багажното отделение на Shooting Break версията е с 40% по-голямо.

Техническите спецификации на G70 Shooting Brake все още са неизвестни. Има обаче информация, че в Европа ще бъде възможно да се купи луксозното комби от Hyundai с двулитров бензинов турбо двигател (мощност - 197 к.с. или 252 к.с.) или с 2.2-литров турбодизел с 202 к.с. Скоростната кутия ще е осемстепенна автоматична.

Също така си струва да се отбележи, че G70 Shooting Brake по подразбиране ще бъде със задвижване на всички колела. Точните цени ще станат известни непосредствено преди началото на продажбите на новия артикул, което е планирано за втората половина на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.

Свързани новини