Отидете към основна версия

5 954 14

Всъдеходът на Ford премина през „Портите на ада“ на заден ход (ВИДЕО)

  • ford-
  • bronco-
  • офроуд

Съдейки по видеото, тази задача не създава особени затруднения за монтирания на рамка Ford Bronco, който е с пътен просвет от 294 мм

Ford реши да демонстрира офроуд качествата на новото Bronco в кратко видео. За целта колата бе изпратена в скалистите и пустинни околности на град Моаб, където се движи по най-трудния път, наричан „Портите на ада“. Видеото се появи във Facebook. Американската състезателка Лорън Хили управлява колата. За да усложни задачата, тя решава да кара колата на заден ход. Съдейки по видеото, тази задача не създава особени затруднения за всъдехода.

Bronco Sport е оборудван с 1,5-литров двигател EcoBoost. Мощността на двигателя е 184 к.с., а максималния въртящ момент - 258 нютон метра. Също така гамата от двигатели включва двулитров агрегат с мощ от 249 к.с. и 373 нютонметра пиков момент. И двата двигателя работят съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия. Пътният просвет на Bronco е 294 мм. Ford нарича това рекорд за този клас автомобили. Дълбочината на брода, който може да преодолява пък е 85 сантиметра.

Ще припомним, че съвсем наскоро концернът General Motors изпрати няколко електрически пикапа Hummer за тестване в околностите на град Моаб. В екстремни условия американците тестваха работата на адаптивното въздушно окачване с възможност за увеличаване на клиренса с около 15 сантиметра. Също така GM показа "режим рак" в действие. Тази функция позволява на колата да се движи диагонално.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини