Отидете към основна версия

6 482 14

Безшумен спортен автомобил Honda ще има!

  • honda-
  • електромобили

Концептуалният електрически автомобил влиза в серийно производство

Преди четири години концепцията Honda Sports EV дебютира в Токио, продължавайки дизайнерската линия на градския автомобил Urban EV. Тогава перспективите за масово производство бяха неясни, но сега ситуацията се изясни. Според японското издание Carsensor, позовавайки се на собствени източници, спортноориентираната електрическа кола ще влезе на поточната линия през 2022 година.

Моделът ще се базира на платформа със задно задвижване от Honda e, като основните компоненти и възли също ще бъдат заимствани от градския електромобил, а това е 35,5 kWh батерия, която захранва електрическия мотор. Последният има две нива на мощност - 136 и 154 к.с., а пробегът по европейския стандарт WLTP е 220 км. Носят се слухове, че захранваната от батерии Honda Sports EV ще бъде наследник на спортното купе S660, производството на което ще приключи следващата пролет.

На презентацията в Токио за Sports EV обещаха „функции на изкуствения интелект“ и комплекса за автоматизиран мрежов помощник на Honda, който е в състояние да разпознае емоциите на собственика и да запомни неговите навици. Тогава салонът не беше показан, но според непотвърдени данни колата ще разполага с много голям сензорен екран и позициониране на седалките по схемата 2 + 2. Дръжките на вратите на шоу колата бяха скрити, но не всички подобни функции ще оцелеят до масовото производство.

По-рано стана известно, че японската марка възнамерява да ограничи продажбите на бензинови и дизелови автомобили в Европа през следващата година. Хибридите и електрическите автомобили ще заемат тяхното място.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини