3 Юни, 2021 09:57 3 007 3

Собствениците на нови коли Honda - защитени от COVID-19

  • honda-
  • филтър-
  • купе-
  • covid-19

До броени дни новият филтър ще е наличен в сервизните центрове на марката

Собствениците на нови коли Honda - защитени от COVID-19 - 1

Honda пуска иновативен въздушен филтър за купето, способен да улови вирусни аерозоли и да предотврати изхвърлянето на жизненоспособни такива благодарение на многослойния си дизайн.

От Honda твърдят, че филтърът е от най-висок клас и е изключително ефективен при улавянето на широк спектър от вредни микроби, алергени, дори вируси, свързани с важни здравни проблеми, включително и рискове, асоциирани със SARS COV-2.

Филтърът на Honda е разработен в сътрудничество с компанията Freudenberg и е наличен като оригинална резервна част за автомобилите от марката. Той е алтернатива за стандартния поленов филтър.

Как работи новият филтър на Honda

За да се понижи рискът от инфекция в купето на автомобила, основно е препоръчително да се увеличи потокът на свеж въздух, като по този начин се понижава концентрацията от аерозоли. В режим не рециркулация премахването на вируси от въздуха зависи изключително от ефективността на филтриращата система и на проветряването.

Първите два микрофибърни слоя на новия въздушен филтър на Honda улавят повечето ултрафини аерозоли, прахови частици и полени, докато третият слой, изработен от активен въглен, е отговорен за абсорбирането на вредните замърсявания като частици и киселинни газове.

Иновативен четвърти биофункционален слой, покрит с активна субстанция от плодов екстракт, после ефективно неутрализира прихванатите аерозоли и предпазва връщането им обратно в купето. Всички тези характеристики са доказани след поредица от тестове заедно с австрийския изследователски институт OFI.

Коронавирусите се разпространяват чрез капчици, когато заразените кихат, кашлят или дишат. Поривите на вятъра, промените в околната температура и влажността, всичко това разнася частиците във въздуха отново и точно в този момент новият филтър на Honda е в състояние да ги абсорбира.

В сравнение със стандартните продукти от този вид неговият слой за фина филтрация осигурява доказана защита срещу пренасянето на вируса. Той отделя не само малки капчици (> 5 μm), но и опасни вирусни аерозоли (капкови ядра с размер значително под 5 μm). Новият въздушен филтър за купетата на Honda улавя над 90 % от заразните аерозоли. Освен това неговият иновативен втори биофункционален слой, импрегниран с екстракт от плодове, деактивира почти 100% от хванатия вирусен материал.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    11 0 Отговор
    у голфу ковид няма
  • 2 NikNay

    3 0 Отговор
    Капан за наивмици и слеротични паранотични старци с цел повишаване на продажбите . Ковид 19 пари прави .....
  • 3 вОДА4

    1 0 Отговор
    Ако има поленов филтър това е ГОЛЯМО предимство на тези коли...иначе всеки може да си кара с отворени прозорци, ако няма алергия и не го е страх от хвъркати...