Отидете към основна версия

13 517 26

Новата S-Klasse се провали на "лосовия тест" (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • лосов тест

В тестовете участва дизеловата версия, на която не помогна дори спортният режим

Журналистите на испанското издание km77 тестваха маневреността на новото поколение на дизелов Mercedes-Benz S-Klasse. По време на т.нар. "лосов тест" топ седанът на марката не успя да извърши необходимите маневри със скорост от 77 километра в час.

Лосовият тест е един от най-предизвикателните тестове на превозни средства. По време на тези изпитания експертите изследват управлението на превозното средство в случай на неочаквани препятствия. Тестваният модел трябва да се движи по дадена траектория, да прави остри маневри, без да събаря конусите, поставени на трасето. Необходимият резултат, който позволява успешно преминаване на теста, е смяната на лентите да се случи със скорост 77 километра в час.

Дизеловата версия на Mercedes-Benz S 400 обаче не успя. Този седан е оборудван със стандартно въздушно окачване Airmatic. Преди втория опит експертите избират режим на шофиране Sport +, при който окачването на S-класата е спуснато с 17 милиметра, като го прави и по-твърдо. Освен това тази опция подобрява управлението. С такива настройки седанът се справи успешно с теста, но със скорост 74 километра в час. Следващият опит със скорост от 76 километра в час отново е неуспешен - Mercedes-ът събаря няколко конуса.

Въпреки това експертите отбелязват предсказуемо поведение, адекватни реакции и компетентна намеса на стабилизиращата система по време на маневри. Ще припомним, че в началото на юни испанското издание km.77 тества новия Lexus LS 500h отново в лосов тест. Японският седан също се провали, като успя да премине чисто теста със максимална скорост 71 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.

Свързани новини