Отидете към основна версия

6 698 14

УАЗ публикува изображение на бъдещата "Буханка"

  • уаз-
  • 452-
  • буханка

Това е неофициален рендер, направен от независим художник

Руската марка УАЗ сподели на официалните си страници в социалните мрежи поредния рендер на външен дизайнер, който изобразява „Буханката“ на бъдещето. Автомобилният производител похвали скицата за „улавянето на духа и характера“ на съществуващия модел.

Автомобилът на рендера наистина има характеристиките на оригиналния УАЗ-452. Вижда се, че колата от рендера има подобни очертания на каросерията и кръгла предна оптика. Това обаче е само скица и практически няма шанс такъв УАЗ някога да стане реалност.

В коментарите към публикацията има и разгорещена дискусия относно възможна актуализация на семейството SGR. Представителят на УАЗ в коментарите отбеляза, че настоящият "дизайн на "Буханката" е по вкуса на мнозина" и подчерта, че производителят на автомобили "внимателно изучава мнението на всички потребители и не отрича интереса към актуализирането".

Именно поради тази причина компанията споделя в рендери в социални медии, които са дело на независими художници. Иначе ще припомним, че култовата УАЗ-ка се произвежда от автомобилния завод в Уляновск от 1963 г. в почти непроменен вид. За почти 60-годишната си история микробусът е получил много модификации.

Една от най-новите е специалната версия Байкал за пътници, която ще бъде произведена в ограничена серия. В повечето случаи силовият тракт на колата остава непроменен. „Буханката“ се задвижва от 2.7-литров редови четирицилиндров бензинов двигател, работещ в тандем с ръчна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

На страницата на автора, измислил УАЗ-ката на бъдещето, има и други рендери, вдъхновени от превозните средства на руските автомобилни производители. Например концепция за въсдеход УАЗ Bars и кросоувър LUAZ, както и футуристичната Oka.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини