Last news in Fakti

25 Март, 2021 11:07 14 197 33

УАЗ показа рядка снимка на "Буханката"

  • уаз-
  • буханка-
  • пробна

Изображението показва 4х4 версията UAZ-452, която е в ролята на пробна

УАЗ показа рядка снимка на "Буханката"  - 1

УАЗ публикува в своя Instagram снимка на микробуса, който в Русия е известен с прозвището "Буханка", използващ се като пробна за дрехи. Точната дата на снимката не е посочена в съобщението, но компанията заявява, че е взета от заводския архив. Снимката показва бежов микробус УАЗ-452 с оранжева ивица.

Задният отсек на микробуса е оборудван със странични еднокрили врати и двукрила врата отзад. УАЗ-452 се произвежда от 1965 г. и през годините получава много модификации. Например, на базата на този модел, компанията е разработила линейки, пътна помощ, влекач за камиони, камион с двуместна кабина, инкасо автомобил, мобилно кино и много други. "Буханката"се произвежда от дълго време с 2.7-литров бензинов двигател, развиващ мощност 112 конски сили и 198 Нм максимален въртящ момент.

По-рано УАЗ показа и снимки на много рядка модификация, отново на базата на "Буханка", наречена 451C. Тя е разработена специално за шофиране в силно заснежени райони. Автомобилът е оборудван с метални направлявани ски отпред и с гумено-метални вериги отзад. При липса на снежна покривка това оборудване може да бъде демонтирано и заменено с конвенционални колела.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    36 40 Отговор
    Лоши спомени от казармата имам... Нищо лично, но щом на 20 години съм бил с лоши впечатления, днес изобщо не бих се качил.
  • 2 Дизел

    24 50 Отговор
    Румен Радеф показа рядка кирка и лопата на Пловдивския панаир пред шатрата с багерите на Каматсу.
  • 3 див сейанин

    37 82 Отговор
    Боже мили ..70 години произвеждат един и същи боклук. Иначе строели ушанките''Кобалтова долина'' .. . Господи , слез си прибери вересиите.

    Коментиран от #10, #11

  • 4 реалист

    85 19 Отговор
    Абсолютно проходим и не претенциозен автомобил с удобен фургон не само за военните....
  • 5 John

    91 16 Отговор
    Простите неща са вечни, защото са практични и достъпни за всички.

    Коментиран от #7, #15, #20

  • 6 Аре бегай

    19 66 Отговор
    Аре стига с расийските боклуци. Дялани с топор

    Коментиран от #27

  • 7 Ко каза

    14 36 Отговор

    До коментар #5 от "John":

    Колко рубли взе мурзилке?

    Коментиран от #9

  • 8 дедо

    84 10 Отговор
    Преди 30 г. разкарвах хляб с едно такова по селата до които почти нямаше път. Един път не ме остави на пътя, дори и зимата при много сняг. Верно друсаше и трудно се удържаше на пътя, но стигах навсякъде с него. Добра и просто направена машинка!
  • 9 мурзилка

    12 20 Отговор

    До коментар #7 от "Ко каза":

    е баба ти и даваше без пари...много дашна беше.
  • 10 мужик в изолация

    15 52 Отговор

    До коментар #3 от "див сейанин":

    Тея руснаците милите изостават от света с поне 50 години...
  • 11 див сейанин

    16 42 Отговор

    До коментар #3 от "див сейанин":

    Оппаааа..грешка- ма те били 60 години бе. Нищо , сложил съм им още 10. Така , да има. Щото и след десет години па същия кютюк ще правят . Като не могат друго.

    Коментиран от #12

  • 12 Ами

    48 13 Отговор

    До коментар #11 от "див сейанин":

    Друго може и да не могат, ма фашингтонските крави още летят с руски, по -точно със съветски ракетни двигатели от преди 45 години...и Мъск приключи, щото стана ясно, че е фейк и реклама...та така, значи.

    Коментиран от #17, #19

  • 13 Голям Слон

    36 2 Отговор
    Буханка хлеба... Така се наричаше черният хляб едно време. Имаше приблизително форма на паралелепипед. И отличен вкус. Та, така за името.

    Коментиран от #18

  • 14 Ккк

    11 16 Отговор
    Щом става за пробна, значи и за нужник става.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ам чи

    8 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ккк":

    Те кат влязат не се знае за кво го ползват
  • 17 АУУУУУ

    10 15 Отговор

    До коментар #12 от "Ами":

    Абе не знам ракетите и танковете.... Ама айде сравни произведени днес така наречения Газель с един американски джип...... И ако ми кажеш че избираш сърничката... Направо да звъня на 112 че има човек в нужда от психиатрична помощ 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #25, #33

  • 18 Роко

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "Голям Слон":

    Слонче в родината ти все още така му викат на черния хляб (вярно вкусът няма нищо общо с едно време кво да се прави мизерия братче гнома краде повече и от съветските другари). Виж в България никога не са му викали така. Та да питам що си избягал от рая в Рассия и си дошъл в бедна и гладна България? Не за себе си питам (познавам достатъчно рассияни и знам причините поради които бягате) обясни на русофилчетата тук та белким им влезе нещо в кухите кратуни.
  • 19 Роко

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Ами":

    Мъск да приключи го чакате от пет години всякакви знайни и незнайни тролчета предричате че утре вече ще е свършен, а той гадината все си е добре. То с Мъск се получи като мечтата с края на САЩ за които мечтаете от над сто години ама тя каква стана САЩ си стоят, а СССР отдавна е в историята. Та така най - вероятно ще стане и с Рассия Мъск ще го има а Рассия ще отиде в небитието.

    Коментиран от #26

  • 20 Роко

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "John":

    Ми що не живееш в пещера просто, удобно, вечно и не ти трябва климатик (там температурата е постоянна)?
  • 21 Истината

    1 2 Отговор
    Правата пак е американска!
  • 22 Бай Генчо

    10 0 Отговор
    Няма значение котката/УАЗ-ката/дали е бяла или черна...,важното е да лови мишки
  • 23 Ха ха

    6 12 Отговор
    уаз това ееее пълен боклук който не е карал не знае нищо. Скорости боклук изключват ако направиш първа задна изключва. Бавните също изключват мотора ако малко е износен не можеш да го, апалиш абе с две думи руска бракма.

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха":

    "ако направиш първа задна изключва." Ето заради такива "майстори" е пълзнала мълвата, че уазките са чупливи. Кола като всяка друга, но по спартанска и некомфортна. Но за сметка на това всеки им се пише майстор и след това "били чупливи. За сведения на майстора. Хлабините трябва да са в допуск. Размерът на работните повърхнини на вилката и фиксаторът за оста е с много строг допуск и трябва да бъде спазен. Най-добре е да се сменят вилките. Износването в ролката, в която влиза вилката не трябва да надвишава 1мм. Хлабините в капака също са с допуск, който трябва да бъде измерен. Гърбиците на скоростния лост, ябълката и щифтовете също внасят хлабини. Слотът на вилката, в който влиза скоростния лост е също със строг допуск. Не става с наваряне и припилване с флекса и след това - изключва. Трябва да се чети, мери и да се спазват конструкторските допуски. И не, не съм русофил, путинофил, нито пък механик. Просто имам уаз за хоби кола и ми достави истинско удоволствие, че го спасих от подобни "майстори".

    Коментиран от #28

  • 25 Ами щото

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "АУУУУУ":

    Ами един прави едно ,друг -друго...едни правят коли тостери и затоплящи се клозетни седалки...други правят ракети, ултразвукови двигатели и атомни ледоразбивачи.
    Кво не ви харесва...а има и едно нещо дето му викат стокообмен.
  • 26 Интересно

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Роко":

    Интересно...само ти явно не си разбрал, че хипер-супер,-мега якия двигател на Мъск стигна до МКС за три дни...съветският стига за три часа.
    А " тЕсла"- та става само за фукня и да хабиш кинти по нея.
  • 27 За аре бегай

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Аре бегай":

    Простия е прост и такъв ще си остане! Тези елементарни автомоби
    ли са доказано непретенциозни и
    надеждни при трудни условия.
  • 28 див сейанин

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ма и ти не си добре. Като ти чета поста, то май през повечето време ще мериш хлабини и допуски, от колкото да се возиш на тоя леген. И не ми разправяй на мене какъв кеф е да имаш такова нещо в гаража си . Две години го карах, в казармата(82-84)..и откакто се уволних, още не съм сядал зад волана на това ''чудо'' на руската инженерна мисъл. И нямам намерение да сядам. А на тебе горещо ти препоръчвам да си измериш мозъчните хлабини ( съвета ми е съвсем добронамерен и абсолютно безплатен)

    Коментиран от #29, #32

  • 29 Ам Чи

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "див сейанин":

    Не се сърди на трола той да изкара някой рубла,иначе тоз кютюк буханка се управлява по зле от МТЛБ аз съм служил по същото време в Звездец карал съм ги и двете

    Коментиран от #30

  • 30 Бъз

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ам Чи":

    А да се сещаш преди колко години е измислен ножа и още го ползваш. При силен електромагнитен импулс в движение ще останат точно такива дядовци.

    Коментиран от #31

  • 31 Бордмерач

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бъз":

    Брадчед, прав си . Само че удобно забравяш, че при силен електромагнитен импулс, следващите поколения хлебарки ще намират сигурно убежище във буханките от силните пустинни ветрове. А ти ще се зъбиш щастливо усмихнат в застинала поза зад волана.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БАУУУУ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "АУУУУУ":

    Не смесвай нещата. Газелата е машина за работа, Хъмър е гъзария за рапъри - накичен с фарове, грамадни гуми, мощен мотор, разход на Камаз, но някои от тях кал никога не виждат - като SUV-а на Ролс-Ройс.