Last news in Fakti

23 Юни, 2021 10:11 6 667 14

УАЗ публикува изображение на бъдещата "Буханка"

  • уаз-
  • 452-
  • буханка

Това е неофициален рендер, направен от независим художник

УАЗ публикува изображение на бъдещата "Буханка" - 1

Руската марка УАЗ сподели на официалните си страници в социалните мрежи поредния рендер на външен дизайнер, който изобразява „Буханката“ на бъдещето. Автомобилният производител похвали скицата за „улавянето на духа и характера“ на съществуващия модел.

Автомобилът на рендера наистина има характеристиките на оригиналния УАЗ-452. Вижда се, че колата от рендера има подобни очертания на каросерията и кръгла предна оптика. Това обаче е само скица и практически няма шанс такъв УАЗ някога да стане реалност.

В коментарите към публикацията има и разгорещена дискусия относно възможна актуализация на семейството SGR. Представителят на УАЗ в коментарите отбеляза, че настоящият "дизайн на "Буханката" е по вкуса на мнозина" и подчерта, че производителят на автомобили "внимателно изучава мнението на всички потребители и не отрича интереса към актуализирането".

Именно поради тази причина компанията споделя в рендери в социални медии, които са дело на независими художници. Иначе ще припомним, че култовата УАЗ-ка се произвежда от автомобилния завод в Уляновск от 1963 г. в почти непроменен вид. За почти 60-годишната си история микробусът е получил много модификации.

Една от най-новите е специалната версия Байкал за пътници, която ще бъде произведена в ограничена серия. В повечето случаи силовият тракт на колата остава непроменен. „Буханката“ се задвижва от 2.7-литров редови четирицилиндров бензинов двигател, работещ в тандем с ръчна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела.

На страницата на автора, измислил УАЗ-ката на бъдещето, има и други рендери, вдъхновени от превозните средства на руските автомобилни производители. Например концепция за въсдеход УАЗ Bars и кросоувър LUAZ, както и футуристичната Oka.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугин

    7 3 Отговор
    Диван на колела.
  • 2 сектант

    2 11 Отговор
    кия соул е по хубав за офроуд
  • 3 Фен

    8 3 Отговор
    И новата като старата!
  • 4 Гост

    13 4 Отговор
    Променени са мостовете(спейсър вместо тимкен), двигателят, окачването, седалките, прозорците, бравите, кормилната уредба, спирачната уредба, скоростната кутия и отчасти шасито и каросерията. Не е като да е в "почти непроменен вид от '63". Митото разваля идеята за евтин и непретенциозен автомобил, оттам и вноса на части със съмнително качество отблъсква потенциални купувачи като мен. И все пак си остава особен автомобил, който не е за всеки. Който ходи на риба или бъхти по чукарите, кара велосипед и влачи челяд с него е идеална.

    Коментиран от #12

  • 5 грозно

    11 8 Отговор
    Гладна кокошка, просо сънува. Руснаците ще ги запомня само с рендерите. Така, като гледам и в тях не ги бива особено.
    Буханката е почти същата, с тази разлика, че гумите са, като на американските монстър тракс, все едно ще газят други коли с тях.
    Лапешка работа.

    Коментиран от #6, #14

  • 6 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "грозно":

    То рендера май даже не е руски. Като гледам йероглифите на мястото на номера, на читайски рендер си мяза.
  • 7 Чудя се

    5 4 Отговор
    Дали руснаците могат да направят нещо наистина или са силни само в компютърната анимация?
  • 8 Чудя се...?!

    7 7 Отговор
    Защо руснаците я наричат ,,Буханка"...?!Може би защото,като пътуваш с нея се чувстваш толкова комфортно,колкото ,когато те ,,бухат" с един чук по главата...😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 9 Taka e

    0 2 Отговор
    Това е новата тесла (без кавички и главна буква в началото. И създателят й не е Мъск, а Мъст.
  • 10 Съдията Дред

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чудя се...?!":

    Наричат го буханка, защото мяза на техния хляб, там го пекат в четвъртити форми, и излиза точно като изпечен от домашните машини за хляб. Но пък само хора, които могат да ядат техния хляб, могат с удоволствие да карат такава кола.
  • 11 Хаха

    2 0 Отговор
    Че то на ден по 20 такива Буханки ще правя - на картинка разбира се. Като я гледам, няма скоро да излезе на пътя.
  • 12 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Прекрасен автомобил, но все пак ще предпочета Делика. Нищо че буханката е по хипстърска ;)
  • 13 ша са избият за

    3 1 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ..... ДОБРИ СА САМО В РИСУНКИТЕ.
  • 14 ЧАКАМЕ ПЛАТЕНИТЕ НА 3 ДЕ АНИМАЦИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "грозно":

    ЕФ КИ.....ХИХИХИ..