Отидете към основна версия

6 534 8

Почти фалиралият SsangYong пуска всъдеход в стил Jeep

  • ssangyong-
  • jeep-
  • x200-
  • всъдеход

Южнокорейската компания публикува първите изображения на новия концептуален X200

SsangYong пусна първите дизайнерски скици на нов концептуален всъдеход, наречен X200. Автомобилът ще получи ретро форми във външния вид - ъгловата каросерия, къси надвеси и кръгла оптика, характерни за автомобилите Jeep.

Корейците отбелязват, че при разработването на автомобила те са били вдъхновени от дизайна на оригиналния Korando от 1983 година, който от своя страна силно наподобява класическия Jeep CJ - цивилна версия на известния Willys MB от Втората световна война.

Все още няма данни за техническия компонент на SsangYong X200. Предполага се, че SUV-то ще получи хибриден или изцяло електрически силов тракт, тъй като корейците преди време заявиха, че ще се фокусират върху създаването на екологични автомобили.

Ще припомним, че в момента SsangYong е в тежко финансово положение - в края на 2020 г. автомобилният производител подаде молба за несъстоятелност поради невъзможността да изплати на кредиторите, на които дължаше общо 150 милиона долара. В момента корейците активно търсят инвеститори.

SsangYong очаква да подобри позицията си чрез въвеждане на нови модели на пазара, проектирани и съобразени със съвременните тенденции. По-специално, говорим за хибридни и изцяло електрически кросоувъри.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини