Last news in Fakti

22 Декември, 2021 10:49 4 508 5

SsangYong показа признаци на живот и започва да продава нов модел в Европа

  • ssangyong-
  • korando-
  • e-motion
SsangYong показа признаци на живот и започва да продава нов модел в Европа - 1

Южнокорейският автомобилен производител SsangYong в момента се бори да оцелее. На световния пазар той практически не играе никаква роля, за разлика от супер успешните Kia и Hyundai. Сега производителят на всъдеходи показа признаци на живот и залага на електрическия Korando e-Motion. Освен това е любопитно, че дебютът му на европейския пазар ще се случи дори по-рано, отколкото в Корея.

Визуално електрическият Korando се различава от своите "ДВГ колеги" със сини декоративни елементи, затворена радиаторна решетка и нови джанти. Така размерите изобщо не са се променили. Дължината на модела е 4.45 м, широчината е 1.87 м, а височината в зависимост от конфигурацията е 1.62 или 1.63 метра. С такива размери Korando e-Motion ще бъде позициониран някъде между VW ID.3 и ID.4.

SsangYong показа признаци на живот и започва да продава нов модел в Европа

Моделът се задвижва от един електродвигател с мощност 190 к.с. Батерията с капацитет 61.5 kWh осигурява автономен пробег с едно зареждане от 339 километра, измерени по цикъла WLTP. Максималната скорост не е посочена. Според производителя колата може да се зареди от 20 до 80 процента за около 33 минути.

Що се отнася до основните характеристики, то те не са впечатляващи, като единствено цената на новия продукт е интересна. И тя вече е обявена. В Германия Korando e-Motion ще струва от 38 990 евро. За сравнение, Korando с двигател с вътрешно горене започва от 23 990 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 6 Отговор
    За предпочитане пред Тесла.

    Коментиран от #2

  • 2 Айде сега

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ти нито за едното от двете нямаш пари - така че мнението ти е бе значение.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Айде сега":

    Нито пък ти, което не ти пречи да раздаваш мнения тука с хиляда различни имена.
  • 4 Грозното

    11 0 Отговор
    патенце възкръсна...
  • 5 Да кажа

    5 2 Отговор
    Че новия Рекстън е убиец на вид и ще спаси фирмата от изчезване. Грешката им беше, че вдигнаха цените, но не и качеството. Когато рекламираха купете джип на цената на лека кола стартираха добре дори у нас, но вдигнаха много цените и продаваха странни ламарини със стари двигатели.