Last news in Fakti

27 Юли, 2021 15:49 6 516 8

Почти фалиралият SsangYong пуска всъдеход в стил Jeep

  • ssangyong-
  • jeep-
  • x200-
  • всъдеход

Южнокорейската компания публикува първите изображения на новия концептуален X200

Почти фалиралият SsangYong пуска всъдеход в стил Jeep - 1

SsangYong пусна първите дизайнерски скици на нов концептуален всъдеход, наречен X200. Автомобилът ще получи ретро форми във външния вид - ъгловата каросерия, къси надвеси и кръгла оптика, характерни за автомобилите Jeep.

Корейците отбелязват, че при разработването на автомобила те са били вдъхновени от дизайна на оригиналния Korando от 1983 година, който от своя страна силно наподобява класическия Jeep CJ - цивилна версия на известния Willys MB от Втората световна война.

Все още няма данни за техническия компонент на SsangYong X200. Предполага се, че SUV-то ще получи хибриден или изцяло електрически силов тракт, тъй като корейците преди време заявиха, че ще се фокусират върху създаването на екологични автомобили.

Почти фалиралият SsangYong пуска всъдеход в стил Jeep

Ще припомним, че в момента SsangYong е в тежко финансово положение - в края на 2020 г. автомобилният производител подаде молба за несъстоятелност поради невъзможността да изплати на кредиторите, на които дължаше общо 150 милиона долара. В момента корейците активно търсят инвеститори.

SsangYong очаква да подобри позицията си чрез въвеждане на нови модели на пазара, проектирани и съобразени със съвременните тенденции. По-специално, говорим за хибридни и изцяло електрически кросоувъри.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селтак

    6 10 Отговор
    И пак си е Санг Йонг!

    Коментиран от #3

  • 2 селтак

    8 16 Отговор
    PS Колкото и да са качествени,със тия имена дето слагат нема да ги бъде! Вече са станали нарицателно за менте!
  • 3 Чоко

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "селтак":

    Те са отроче на Даймлер-Бенц. Наричат ги корейските мерцедеси. Спомнете си модела Муссо с неубиваемия двигател! Не е трудно да оцениш нещо, което фори и евтино е направено добре!

    Коментиран от #4

  • 4 Hellish

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чоко":

    Мн са здрави, но е прав колегата отгоре, името ги спъва. Скоро бяха на кантар да си купя Фейсов Рекстън, но си взех C класа комби. Но определено е изгодно 2005-2007 ма голям дизелов джип автомат на шаси с блокажи мерцедесова кутия и двигател за около 5000 лева. Спря ме единствено факта, че навъртам фоста километри а мерцедеса гори точно наполовина.
  • 5 К Георгиев

    12 6 Отговор
    Притежавам Рекстън и не бих го заменил 2.7 5-цилиндров мерцедес автомат. скорости . Разход ако се движи до 110 между 8 и 9 на 100 комбинирано . За тези които не вярват ще уточня че , не му правя реклама защото не го продавам . Много здрав и удобен. Работя в Пловдив и си пътувам с него . От Пазарджик съм.

    Коментиран от #8

  • 6 Скорпи

    8 5 Отговор
    Четох коментарите,и като е толкова хубав,защо е пред фалит...
  • 7 Тираджия

    7 3 Отговор
    Кражбата му е майката! Ако не крадете дръпнати маймуни ще сте още с копието!
  • 8 Горски

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "К Георгиев":

    Аз пък моя го карам в гората, и си товаря дърва в него. Карам го и на плажа, и си разнасям шезлонги и сладолед. Е няма такова товарно животно!