Last news in Fakti

29 Юни, 2022 13:55 3 100 1

SsangYong изглежда ще има нов собственик... отново!

  • ssang yong-
  • фалит-
  • нов собственик-
  • ssangyong
SsangYong изглежда ще има нов собственик... отново! - 1

Според данни на изданието Yonhap, консорциум, воден от химическия и стоманодобивен конгломерат KG Group, е одобрен от съда по несъстоятелността в Сеул като последен участник в търга за SsangYong. Това навежда на мисълта, че почти фалиралата компания е все по-близо до нов собственик.

Консорциумът, който включва базирани в Сеул фирми за частен капитал Cactus Private Equity и Pavilion Private Equity, победи друг силен играч, ръководен от компанията Ssangbangwool.

Съобщава се, че KG Group ще придобие SsangYong за 950 милиарда вона (1,06 милиарда австралийски долара) , включително 600 милиарда вона (699.5 милиона долара) оперативен капитал.

Това е три пъти повече сумата, която корейският производител на електрически автобуси Edison Motors се бе съгласил да плати за SsangYong, преди сделката да бъде прекратена поради неплащане.

Според информацията SsangYong се стреми да подпише сделка с консорциума KG Group в началото на юли, преди да представи своя план за рехабилитация в съда по-късно същия месец.

Korea Economic Daily съобщава, че консорциумът ще представи плана за "саниране" на кредиторите на SsangYong за одобрение на среща, насрочена за края на август. SsangYong има време до 15 октомври да намери нов собственик и да представи нов план за преструктуриране в съда по несъстоятелността в Сеул.

В изявление съдът каза, че е одобрил консорциума KG Group въз основа на неговата цена на придобиване, планове за набиране на средства и финансово състояние. Консорциумът вече беше избран като предварителен участник в така наречената оферта, където посоченият оферент предлага цената си пред всички други участници.

Това позволи на SsangYong да поиска от KG Group да плати по-висока цена. Двете компании имат връзка. KG Steel, част от KG Group, по-рано доставя компоненти на SsangYong. Автомобилният производител заяви, че състоянието му се е подобрило от началото на процеса на сливане и придобиване през юни 2021 г.

Ще припомним, че по-рано този месец корейците от Ssang Yong официално представиха Torres , нов SUV, който ще се позиционира между Korando и Rexton. Torres ще се предлага в две версии - с бензинов мотор и с електрическо задвижване, което ще го направи второто изцяло електрическо превозно средство на SsangYong след Korando e-Motion.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони

    8 7 Отговор
    Кой го купува тия барутници ?