Отидете към основна версия

10 360 29

Електрическата УАЗ-ка вече се продава в Европа

  • уаз-
  • hunter-
  • mw motors-
  • spartan-
  • европа

Електрическият УАЗ Hunter влезе в продажба в Европа. Уляновските офроуд превозни средства, преобразувани от чешката компания MW Motors, могат да изминават до 150 километра без презареждане и се отличават с електрически мотор с голям въртящ момент и увеличено тегло. Началната цена обаче е 40 хиляди евро. MW Motors планира да произвежда електрическите "джипове" с десен и ляв волан за фермери, горски стопани и индустриалци.

MW Motors разкриха всички спецификации и цени на спартанските електрически "джипки", произведени от УАЗ през май миналата година. Продажбите трябваше да започнат през лятото на 2020 година, но поради пандемията от коронавирус, пускането им на пазарите в Европа беше отложено и иновацията навлиза на пазара едва сега.

Силовият тракт се състои от един електромотор, разположен отпред, който развива 163 конски сили и 600 Нм въртящ момент. Ръчната скоростна кутия се запазва, но можете да включите петата предавка и да карате Spartan (това е името на електромобила) сякаш е с автоматична скоростна кутия. Тяговата акумулаторна батерия е с капацитет 62 киловатчаса и увеличава собственото тегло на високопроходимото превозно средство до 1966 килограма.

По отношение на проходимостта, Spartan от MW Motors едва ли отстъпва на обичайния Hunter. Задвижването на четирите колела е запазено, просветът до земята не е намалял, разпределителната кутия и допълнителната блокировка на задния диференциал остават. Допълнителното оборудване е стандартно: ролбари, лебедка и т.н., но можете да поръчате и екстри, като система за контрол на налягането в гумите, например.

MW Motors има за цел да обхване голяма част от европейските пазари, като това може да се случи още пре 2021 година. Въпреки доста по-високата цена от 40 хиляди евро за версията с мек таван, моделът със сигурност ще намери своите купувачи, защото на европейския пазар няма електрически всъдеходи с подобна геометрична проходимост.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.

Свързани новини