Отидете към основна версия

16 083 25

Volkswagen започна да продава автомобили без мултимедия

  • volkswagen-
  • fox-
  • чипове-
  • дисплей

Причината за това "поевтиняване" на интериора е недостигът на електронни компоненти

Volkswagen продава хечбека Fox в Бразилия без информационно -развлекателна система. В кабината липсва дори малък черно-бял дисплей, с какъвто би трябвало да са оборудвани най-евтините версии. На мястото на „мултимедията“ е поставен пластмасов капак. Причината за това "поевтиняване" на интериора е недостигът на електронни компоненти, който удари както Volkswagen, така и други производители по света.

Според Motor1, без информационно-развлекателната система Composition Touch с 6.5-инчов екран, моделът няма да се продава дълго, защото предстои неговото "пенсиониране"(миниатюрният хечбек не е претърпял значителни промени от 2003 г. насам). Но по-големият проблем е, че това не е краят на дефицита, който според прогнозите на експертите ще продължи и през следващата година.

От пресслужбата на Volkswagen Brazil потвърдиха, че Fox е лишена от мултимедийна система и затова се продава с намалена цена. При желание обаче клиентите могат да закупят допълнителна „мултимедия“ от дилърите (такава за допълнително вграждане), а въпреки липсата ѝ по подразбиране, всички проводници, както и високоговорителите, остават на мястото си.

Fox е базиран на наследената платформа PQ24, която също е в основата на Volkswagen Polo Mk4, първото поколение Skoda Fabia и Audi A2. Преди това хечбекът се продаваше в САЩ и Западна Европа, където не беше много популярен, а сега се предлага само в Южна Америка, при това в много различни модификации.

В същото време друг модел на VW, кросоувърът Tiguan, се сдоби с по-голям „плаващ“ 12-инчов екран. Новият екран обаче е разработен от китайското подразделение на германската марка, а такъв дисплей ще е наличен само за китайските версии на популярния кросоувър - дългото междуосие Tiguan L и купето като Tiguan X, които се предлагат само в Поднебесната държава.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини