Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 12:34 6 726 11

Volkswagen с рекорд на Гинес

  • volkswagen-
  • id.4-
  • рекорд-
  • гинес

Електрическият кросоувър ID.4 пресече 48 американски щата

Volkswagen с рекорд на Гинес - 1

Volkswagen ID.4, първият електрически кросоувър на германската марка, постави нов рекорд на Гинес. Информацията е от Volkswagen, които публикуваха в Twitter, че ID.4 е получил титлата електрически автомобил, изминал максималното разстояние през територията на една държава. Става дума за САЩ, където колата измина 56 300 километра, прекоси 48 щата и посети 628 представителства на Volkswagen. Общо пътуването отне около три месеца.

За волана на Volkswagen ID.4 беше шофьорът Райнер Зетлов, специалист по бързо пътуване на дълги разстояния, който бе придружаван от фотографа Дерек Колинс. За 97 дни пътуване те направиха 208 спирания на зарядните станции Electrify America, най-голямата мрежа в Съединените щати, със 650 станции и 2 800 отделни терминала.

Volkswagen с рекорд на Гинес

Volkswagen не разкрива характеристиките на рекордния електрически автомобил, но е вероятно за пътуването да е избрана версията за дълги разстояния с батерия от 77 киловатчаса. Той осигурява на кросоувъра до 522 километра пътуване без презареждане според цикъла WLTP, а с експресно зареждане запасът може да се попълни с 320 километра за около половин час.

Пътуването на ID.4 беше наблюдавано онлайн, като местоположението се актуализираше на всеки 15 минути. Почти три месеца по-късно електрическият автомобил се върна в Хърндън, Вирджиния, където го чакаше представител на Книгата на рекордите на Гинес със сертификат.

Volkswagen с рекорд на Гинес

Ще припомним, че миналата седмица рекорд на Гинес бе поставен от друг автомобил без двигател с вътрешно горене. Toyota Mirai измина най-дългото разстояние без зареждане за електрически автомобили. За два дни седанът измина 1 360 километра, надхвърляйки автономния пробег по „паспорт“ повече от два пъти.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кефъ

    8 3 Отговор
    Свърши вече тая при електричките тия са аут.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    12 3 Отговор
    56 300 километра... за.... около три месеца.🟢🟡🔴

    Коментиран от #10

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    10 5 Отговор
    ⚠️Компания от трима американци постави нов рекорд, след като успя с автомобила да премине през територията на 48 от щатовете в САЩ (всички без Аляска и Хавай) за 3 дни, 14 часа и 19 минути. Постижението е записано със стар Mercedes-Benz S550, произведен през 2012 година.⚠️

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    С автомобил за три дни, с миксер за три месеца, ха ха ха
  • 6 dron

    3 4 Отговор
    270 км.с едно зареждане е добре.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анион

    10 3 Отговор
    А със софтуера за лъжене на емисиите!? ВАГ-иналните боклуци сигурно и на ток имат емисии. Тази марка е измислила саждите и черния пушек, даже не можа и да ги скрие.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 TSLA®

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Друго си е да плюнеш 56300 пъти за 3 минути, докато се почесваш по косматите макари
  • 11 Факт

    1 1 Отговор
    Когато ги направят да изминават 1000км с едно зареждане,което не отнема повече от 30мин на зарядна станция и не повече от 12 часа в къщи,тогава с удоволствие бих си купил,АКО цената е приемлива.За момента не ми се плаща са тестове и разработки,макар,че става за градска кола,но цената е като за премиум лимузина.