10 Септември, 2021 16:53 10 972 23

Ето го новия Volkswagen Passat, който ще е електромобил и ще се продава само във версия комби

  • volkswagen-
  • pasatt-
  • комби-
  • id

Тестовият прототип е маскиран като Jetta, но специалисти разпознаха предстоящата новост в него

Ето го новия Volkswagen Passat, който ще е електромобил и ще се продава само във версия комби - 1

Volkswagen изкара електрически седан на пътни тестове, който след две години ще замени сегашния Passat в моделната линия на марката. Прототипът е замаскиран по такъв начин, че да прилича на Jetta, но шпионите все пак го разпознаха като бъдещата новост. Според Autocar, моделът, с кодово име Aero-B, ще бъде построен в стила на концепцията ID Vizzion преди две години, а премиерата му ще се състои през 2023 година.

Все още има малко подробности за бъдещата серийна електрическа кола. Очаква се иновацията да се предлага във версии с предно и със задвижване на четирите колела, а топ версията вероятно ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 84 киловатчаса и ще може да изминава без презареждане до 700 километра . Очаква се основни конкуренти на с бъдещия електрически Passat да са Tesla Model 3 и Polestar 2.

Ето го новия Volkswagen Passat, който ще е електромобил и ще се продава само във версия комби

По-рано стана известно, че половинвековния юбилей на Passat през 2023 г. семейството ще бъде отбелязан със смяна на поколението, но наследникът ще се появи само във комби версията Passat Variant. Решението да се откаже от разработването на нов седан Passat се обяснява с факта, че автомобилният производител иска да намали вътрешната конкуренция със Skoda Superb.

Заводът в Емден, Германия, от който настоящият Passat слиза от поточната линия, ще бъде преработен за производство на електрически превозни средства, по-специално за предстоящото комби ID.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швабата

    9 15 Отговор
    Изглежда яко.
  • 2 драйвър

    20 3 Отговор
    хем електро... таквоз, хем комби. "любимата" ми комбинация. мерсим!
  • 3 Директора

    19 4 Отговор
    Иска да намали конкуренцията със Шкода. Супер, но как да стане, като предлагат едно и също, само дето Пасат е 20 бона по-скъп?
  • 4 Бмв5

    17 8 Отговор
    Колко електроцентрали трябва да построим, но не на газ и въглища за са се захранят тези дебилни електрички? Поне 3? А една батерия се зарвжда с мощност 7киловата. Та смятайте сами каква далавера е това и как няма нищо общо с опазване на околната среда!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Някои батерии

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бмв5":

    се зареждат и с 150 киловата.
    И да, ще трябва бая ток, както и нови елекроцентрали.
    Но, поне в градовете ще бъде много по-екологично.

    Коментиран от #7, #16

  • 6 фжбб

    8 0 Отговор
    Прилича на хетчбек.

    Коментиран от #21

  • 7 Бмв5

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Някои батерии":

    В градовете е мръсно само зимата и то поради отопление на хората с въглища и дърва. Отидете зимата в Сандански и няма да има нищо общо със стандартния чист въздух. Ходил съм зимата и не може да се диша от пушек от изгорели въглища. Доказаха, че колите не замърсяват както се говореше. Всичко е от алчни производители, понеже самият петрол свършва. В Дубай свърши, в Абу Даби е на привършване. Та това са причините. Не може да не се замилислите за она Грета Тулумберг и как се намести в оон да бълва бъртвежи. Кой би могъл така спокойно да влезне и да плямпа. Всичко е Матрицата! Яко шменти капели за мнооогооо пари!

    Коментиран от #9, #15

  • 8 много

    3 0 Отговор
    малък клирънс
  • 9 Аха

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бмв5":

    В европейските градове да не би да горят въглища, че също е мръсен въздуха зимата? Зимата, като запалиш един дизел, пушека е много повече от колкото като го запалиш лятно време, това знаеш ли го? Докато позагрее пуши здраво, виждал ли си? Е от това е също голямото замърсяване!

    Коментиран от #10

  • 10 Тъй ли ва...

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Аха":

    А бе, алооо. Какви пушаци, кви пет лева!? Нивото на бензиновите и дизеловите агрегати с категория евро 5 /катализатор/ и евро 6 /adblue/ няма нищо общо със старите коли които виждаш всеки ден около теб. Онези дръгели отдавна ги няма в Европа, пушаци НЯМА. Селоооо, селоооо....

    Коментиран от #11

  • 11 Аха

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Тъй ли ва...":

    Тъй ли ва? А знаеш ли, че Adblue течността замръзва при минус 11 градуса? А отворко? Знаеш ли, че студения дизел замърсява с няколко пъти над данните които дава като топъл? Знаеш ли го това отворко? Данните са от скандинавски тестове, сельо!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Пръц

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Аха":

    В твойто село къде караш каруцата? Аз да ти кажа...там където пикае кравата. Селоооо, селоооо...

    Коментиран от #13

  • 13 Аха

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Пръц":

    Аз не живея в село! Даже и в България не живея! Но поздравявам твоето село!

    Коментиран от #20

  • 14 ХХХ

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Аха":

    Всъщност няма проблем когато адблу замръзне. Истинският проблем е когато го държиш на 40С на слънце. Тогава се скапва. Питай някой химик,
    всъщност даже на етикетите на някои от произвдителите го пише
  • 15 3-фазния

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бмв5":

    Ти май нещо... 1 млн. гърнета в софийското поле, бракувани дизелови громолници, лятото е цветя и рози, от Алеко не се види ни СМОГ, ни град...
  • 16 Тогава

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някои батерии":

    на "еколозите" ще започне да им пречи прахът, който се вдига от автомобилите при движение и ще започнат да притискат производителите да монтират най различни обезпрашители - "Капитализъм Сър".
    Парите трябва да се въртят и малцина да стават все по-богати за сметка на останалите.
  • 17 Кочо

    4 5 Отговор
    Абсолютен дарак, поне така изглежда на снимката. В действителност предполагам, че ще е и по-зле.
  • 18 Геро

    5 2 Отговор
    Един автомобил задължително тря бва да е комби!
  • 19 ВикиЛексъсВарна

    0 0 Отговор
    На снимките е Passat Shooting Brake. И 2023 до 2025г. ще се произвежда Пасат Плъг ин хибрид. Чак есента на 2025 г. и на пазара зимата на 2026г. Пасат преминава само на електрификация. Супърб 2023 ще е седан и хибрид и доста скъп - около 39 000 евро базово. Отдавна Супърб всъщност не е никак евтин дори и средностатистческият германец. И днес Супърб с приличен двигател 2.0 литра бензин 190 коня с някои екстри удря 70 000 лв.
  • 20 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аха":

    А сега е ред да кажеш и къде живееш

    Коментиран от #22

  • 21 Свежо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "фжбб":

    Което е хубаво,че изглежда като хечбек и го прави да изглежда по-спортно и младежки,а не чичковски какъвто винаги е бил Пасат.
  • 22 Аха

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иво":

    Нямам намерение и не е важно. Написах, че не съм от село, както явно е колегата!
  • 23 Ехааа

    0 0 Отговор
    И на това от снимката комби ли му викате?