Отидете към основна версия

6 816 11

Bugatti за $9 млн. и предшественикът му зашеметиха тълпите във Villa d'Este

  • bugatti-
  • chiron-
  • centodieci-
  • eb110 ss

Bugatti изкара две много специални коли на ексклузивното събитие Concorso d'Eleganza Villa d'Este на езерото Комо, Италия

Гордо място на щанда на автомобилния производител заема ограниченото издание Centodieci, което бе представено за първи път преди малко повече от две години по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Производството на автомобила ще бъде ограничено само до 10 бройки, като първите доставки на клиенти ще започнат през 2022 година.

Centodieci, което струва девет милиона долара, се базира на Chiron и разполага с 8.0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора. Мощността му е 1 577 к.с., което е с 99 к.с. повече от Chiron. Разбира се, най-голямата разлика между Centodieci и Chiron е персонализираната каросерия, която черпи вдъхновение от емблематичния EB110.

Подходящо за случая, точно до новото Bugatti от компанията са разположили неговия идеологичен предшественик - специален EB110 SuperSport. Тази година се навършват 30 години от появата на френския суперкар. Романо Артиоли, италиански предприемач, възобнови марката Bugatti през 1987 г.

„Оставих сърцето си в моето Bugatti. Никой друг автомобил не дава същото усещане за мощ, контрол и безопасност при всяко пътно състояние като EB110 - и с толкова красив стил. Няма как да не се гордея с „нея“, че е на Concours d'Elegance във Villa d'Este”, каза Артиоли.

Италианецът е ключов фактор при създаването и развитието на версията SuperSport на EB110. Първоначално колата му е боядисана в нюанс на сребро, наречена Grigio Chiaro metalizzato, но след това е пребоядисана в синьо. „ Centodieci Concorso d'Eleganza във Villa d'Este е една от перлите в короната на автомобилния сезон“, каза президентът на Bugatti Стефан Винкелман.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини