Last news in Fakti

20 Януари, 2022 09:52 58 937 62

С 417 км/ч по нормален път - вижте през очите на шофьора (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron-
  • максимална сокрост
С 417 км/ч по нормален път - вижте през очите на шофьора (ВИДЕО) - 1

Собствениците на хиперавтомобили обикновено трябва да ходят на затворени писти, за да оценят всички скоростни възможности на автомобила си, но има и обикновени пътища в света, където можете да извлечете максимума от Bugatti Chiron - това са аутобаните без ограничение на скоростта в Германия.

В това видео чешкият бизнесмен Радим Пасер ускорява своето Bugatti Chiron до 417 км/ч. Този път ви показваме всичко това, но заснето от камера, монтирана на предния панел, а в прозореца вляво има видео от камерата, заснемаща скоростомера.

Невероятното ускорение се проведе на най-обикновения път - А2 край Витенберг в Германия. Участъкът, на който е възможно да се достигне скорост от 417 км / ч, има дължина от 10 км. По средата на пътя има спускане и завой, поради което водачът трябва да поддържа „само” 200 км/ч известно време. Но тогава пътят се изправя и суперколата показва пълните си възможности.

Поддържането на скорост над 400 км/ч отнема само минута - по трилентовия път има и други участници в движението, така че Радим Пасър решава да не рискува. Известно е обаче, че Bugatti може да се движи с максимална скорост не толкова дълго - 100-литров резервоар с бензин е достатъчен само за 9 минути шофиране.

Преди време Радим Пасер направи подобни клипове с други интересни автомобили - Porsche 911 Turbo, Lamborghini Aventador и Bentley Flying Spur. Вижте какво вижда водача при скорост от над 400 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 190 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1-ви

    78 17 Отговор
    Лудост
  • 2 Lambrev

    142 10 Отговор
    Горе долу като в жугула с 116км. 1:1 чуство
  • 3 Татко ти

    109 10 Отговор
    Добре прави човека,кара си колата,а не я държи в музея.
  • 4 Грозд-ан

    149 5 Отговор
    Скоро и на АМ Хемус. Само да я завършат към 2138-ма.

    Коментиран от #25

  • 5 Someone

    203 0 Отговор
    Караш си кротко по аутобана с 250 км/ч и някой профучава покрай теб, все едно че си спрял :D

    Коментиран от #27

  • 6 Komapak

    30 9 Отговор
    Статията е с доста стара информация.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    39 38 Отговор
    Подсъзнателно внушение на тези,които гледат клипа е.....Пребийте се!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Дълъг

    31 10 Отговор
    9 минути е предостатътчно. Проста сметка показва, че за 9 минути с 400 км/ч се изминават 60 км. А на земята няма толковаа дълъг участък, където да може да се движите с такава скорост. При "нормално" каране с 200-300 пробегът е многократно по-голям - и като време, и като разстояние.

    Коментиран от #10, #28

  • 9 гост

    90 32 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Всъщност подсъзнателното внушение е , че има смисъл да дадеш 2-3 милиона евро и после по половин -един годишно за "поддръжка" , за да караш "цяла" минута с 400 км/ч и то на идеално прав участък , какво "неземно" изживяване , хахах !! В същото време всеки пилот любител със самолет за една десета от тия пари лети със такава скорост с часове и прави в небето фигури , за които този не може и да мечтае , ама комплексите са голяма работа !
  • 10 гост

    41 6 Отговор

    До коментар #8 от "Дълъг":

    Верно ли , и колко , цели 100-150 , а , хахах !! Според всички тестове това Бугати НЕ ПАДА под 27-28 литра на сто , ако ще да го караш със 60 !! Тоест дори със 90 км/ч няма да мине повече от 320-330 км ! А със 140 , както много обичате да плещите най-много 250-260 ! И за тия 400 трябва да ходиш специално до Германия и да побързаш , щото до 1-2 години максимум и там ще са забранени !!

    Коментиран от #51, #61

  • 11 КЪШ

    53 1 Отговор
    НОРМАЛЕН ПЪТ, у нас е съвсем различно понятие...
  • 12 1111

    60 4 Отговор
    Поне да бяха сложили и бензиномера отстрани за разкош

    Коментиран от #14

  • 13 бай Тодор

    12 12 Отговор
    Това компютърна анимация ли е?
  • 14 Someone

    56 11 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Показанията за разходът са само заради "УАУ" ефекта. За хора, които могат да си позволят подобен автомобил не е важно, колко гори. Най - вероятно дори и не знаят. Не знаят и колко струва обслужването, понеже сигурно друг го плаща (счетоводители, финансови помощници и др.).
    Дори и тук у нас, ако човек има добри доходи и си купи автомобила, който му е на сърце не му пука особено, колко гори, защото може да си позволи да го плаща.
    Разбира се, това е трудно да се осъзнае от някой, за когото разходът е най - важното нещо... Различно хора от различни светове...
  • 15 Владо бегачката

    18 20 Отговор
    Тоя го искам на гонките да се пробва с чипирания ГоУлф на пецата..Голям майтап ще е като пусне нитрото,това бУгати ще стане за смях...
  • 16 Бочко

    51 16 Отговор
    Абсолютен убиец, дърто магаре с лапешки мозък. Много са стриктни уж германците ама няма кой да го прибере... Да си троши главата на някоя писта, но защо другите хора на магистралата трябва да рискуват живота си, защото са там. Побъркан свят.

    Коментиран от #42

  • 17 Язе

    72 4 Отговор
    Ако го направи това по Тракията ще го призная за мъж.
  • 18 Диамантената ръка

    27 6 Отговор
    Не струва щом поне 500 не вдигна...
  • 19 56465

    49 4 Отговор
    Аз така изгубих предното си Бугати и тъща ми. Дадох и го да заведе една приятелка до Бургас. По магнустралата някъде след Пловдив получих нотификация на телефона си че, колата се движи с 430 километра, очевдици от мястото казват че имало тътен от експлозия пред колата се е отворила червеева дупка и е изчезнала в паралелно имерение.От тогава до сега два пъти получих смс от тъща ми че, там е супер, Гацо Бацов е Фараон на USB- united states of Bulgaria, те били от Аляска до Южна Америка и на изток до Япония, абе само една махала в Ботсвана се казвала по друг начин, демек всичко е България, навсякъде. Странна работа.

    Коментиран от #46

  • 20 моторист бърз

    41 2 Отговор
    въпреки, че не изглежда страшно, е много рисковано, нищо не контролира, ако нещо стане - край.
  • 21 tttttt

    56 3 Отговор
    Мале по тази магистрала всички карат в дясно. Ако беше у нас всички щяха да са в ляво или поне в средна лента.
    Всички в БГ все едно са се учили да карат в Англия - само ляво и нищо друго не познават.
  • 22 гост

    38 2 Отговор
    Ей това е магистрала, караш и пееш, опъната по конец, кръпките не се усещат, само като цвят ги възприемаш. А у нас Цеко обясняваше, как Тракия имала само акустични недостатъци, а колите подскачат като гумени мечета и няма един километър да е равен и гладък, макар че нашата е двойно по-скъпа от немската.

    Коментиран от #24

  • 23 Георги Кушеков

    33 3 Отговор
    Аз съм се возил на влака Маглев в Шанхай с 431 км/ч. Имам и клип записан с тази скорост заедно със скоростомера, който е на стената. Още по-бързо е.

    Коментиран от #47

  • 24 Komapak

    18 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Специално подбрана е и не е случаен избор. Повечето немски магистрали са пълна скръб. Не казвам че са като българските, но определено не са като френските.
  • 25 Сайонара

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "Грозд-ан":

    Хазфалта от Германия да го донесат топъл пак на дупки ще стане... Просто мястото е прокълнато, черна дупка, що милиони евра изчезнаха след Шумен...

    Коментиран от #54

  • 26 Лимончо

    30 6 Отговор
    Който може да си позволи такава кола, ще кара. Който не може - ще пише коментари тук като нас.

    Коментиран от #29

  • 27 Кзли

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Someone":

    Абе комбито в началото ,бая зор му даде.
  • 28 незнайко

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дълъг":

    За 33 секунди набра от 200 до 400 км/ч и от момента на набирането да намаляването от 415 времето беше 85 секунди . Колко километра мина всеки да си смята .
  • 29 един от стадото

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Лимончо":

    чакай сега. Доста са дето могат да си позволят такава кола, но малцина са дето могат да я карат, и то с такава скорост. Дебелината на портфейла не е право пропорционално на умението.. и добре, че е така и иначе ще стане мазало. За тук не се отнася разбира се. Моят личен рекорд за скорост е 300км ч, но поставен на Нардо с кола под наем преди 20г. На магистрала никога не бих пробвал. Пък и тогава това си беше сериозна скорост, а и бях по млад. 500евро ни струва тоя келешлък с мой приятел. Предварителен инструктаж, три пробни обиколки и газ до дупка на четвъртата. Трябва да ти кажа, че кефа беше равен на шубето...Колата Феррари. Като залепена беше
  • 30 Графа

    3 3 Отговор
    Искам да кажа че тази магистрала е много празна няма магистрала в Германия без значение в коя част на денонощието всичко е подготвен о
  • 31 Ник 3900евр.

    10 1 Отговор
    И ако някой кривне и познай какво се случва.
  • 32 Ако

    15 0 Отговор
    и там карат като у нас в лявото платно, ще има сакатлък! Но хората ползват лявата за изпреварване, а не за разходка, като у нас!
  • 33 Антон

    16 3 Отговор
    Това ще да е магистрала правена от банкянския селтак
  • 34 Пилот

    20 2 Отговор
    Това е руска ролетка!
    В случая в лява лента не караше никой друг.
    Ако имаше и се движеше със 150 км. в час,
    лудия к над 400 км. щеше да го настигне за няколко секунди, недостатъчни да спре!
  • 35 Хектор

    14 7 Отговор
    Тоя п€д€р@с е за затвора!
  • 36 карамфила

    11 3 Отговор
    417 , е и ?

    Коментиран от #38

  • 37 Читател на факти

    14 2 Отговор
    Луд човек абсолютно.Кара така че няма начин да спре ако на пътя има други коли, каквито и да са спирачките.,ако се изпраска с 417 км. представете си на какво ще прилича този бизнесмен.
  • 38 мисира

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "карамфила":

    Гришо ,след като изгониха великия Джокович,ако беше спечелил Австалия Опен щеше да получи като награда същият Bugatti Chiron ама французина го смачка като шкембе в дувар.
  • 39 Готин

    12 2 Отговор
    Да си играеш с късмета на "тука има, тука нема" си е работа за камикадзета. А безсмъртни, няма!
  • 40 Нане

    8 2 Отговор
    Подсъзнателно внушение е че като караш с такава скорост си най-бързият. Аналогично на това,ситуацията може да се развие така че да станеш най-бавния. В заключение човек съзнателно трябва да си знае възможностите.
  • 41 ТЕБЕНАГЪЗОС

    0 0 Отговор
    днеска в германия утре у българия! а дано ама надали
  • 42 2345

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бочко":

    Не познаваш закона , над 130 носиш собствена отговорност независимо дали има ограничения или не
  • 43 Шизофреник

    7 2 Отговор
    и аз летях с ладичката едно време..с 114 км. в час...ех времена...

    Коментиран от #48, #60

  • 44 Бай Тошо

    14 0 Отговор
    Сигурно не са добри коли, гледам не ги карат много
  • 45 Столичанин в повече

    6 4 Отговор
    Тоз луд ли е да кара с толкова ами ако имаше кола в левата лента ще да стане един размазан милиардер та немаше да го познаят кой е това е скорст за движение по въздух.По земя повече от 200км/ч.не е е нужно и не трябва да си кара
  • 46 98765

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "56465":

    Червената дупка е супер.
  • 47 чайна експрес

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Георги Кушеков":

    возил си се на маглев на топа. стига лъга. влакчето от летището до Шанхай се движи с над 600 км/ч. Явно си чел ама от горе,от горе.

    Коментиран от #53, #55

  • 48 ВОЗИЛ СЪМ СЕ ВЪВ ВОЛГА С 200

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Шизофреник":

    шизо мойта ЛАДА 2103 вдигаше 170 но по наще магистралки започва да трепери предницата и не се реших да дигна 200. имаше още ход на газта около 1/3. РЕШИХ ДА НЕ СЕ ПРАВЯ НА фИКИПАЛДИ С ГУМИТЕ от едно време. тоя ако му се пукне гума с тая скараст го пиши умрял на 200%. ЯВНО Е ЛУД С МНОГО ПАРИ!!!
  • 49 Факти

    6 1 Отговор
    Щеше да е по-интересно ако по някое време както се движи с 400 да има някой в неговата лента пред него
  • 50 Чичо Дядко

    8 0 Отговор
    А Тея тъпанари, що седят в дясна лента, 🤔
    Сигурно си има причина, как мислите, професори?

    Коментиран от #52

  • 51 Факти

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ако го интересуваше колко харчи Сигурно щеше да си сложи газово
  • 52 ОТЦЕПЛЕНИЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Чичо Дядко":

    ОТЦЕПВАТ РАЙОНА ДА МИНЕ РАЗБОЙКО С 400 ЕВРОГ.Е.Й.Т.А.Ц.И.Т.Е.
  • 53 Георги Кушеков

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "чайна експрес":

    Возил съм се през ноември 2016. Имам и клип че. Имам фейсбук със същото име и там на клип четата можеш да видиш по дати.
  • 54 Ужас

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Сайонара":

    Не, просто народа е мазохист и избра тумба ланкаджии. Тия нищо няма да построят и цените все нагоре ще летят. Като се върне Бойко, едва тогава ще има отново развитие.
  • 55 Георги Кушеков

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "чайна експрес":

    Такава скорост беше постигната миналата година с експериментален влак в град Quindao, но влакчето от летище Пудонг до метростанция Лонгянг се движи с 431 км/ч и то в определени часове. Вземи ти прочети малко повече или иди до Шанхай да видиш.
  • 56 Bmw

    1 4 Отговор
    Този дарак като не може да вдигне повече с 417 ще карая мн ясно.Ускорява до 1 положение и после вече няма мощност за повече.

    Коментиран от #59

  • 57 гост

    1 1 Отговор
    То пътя нормален, а шофьора?
  • 58 Във видеото

    4 0 Отговор
    не видях да застряши някого за разлика от нашите мутри, скромен, интелигентен, богат, не наруши ПЗДП, така че какъв е проблема? Ааа, че не всеки цървул та било то и немски министър може да си позволи такава кола, даа...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Аз имах трабант

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Шизофреник":

    Така и не успях да вдигна 120, колкото пишеше на километража. Но имах един приятел който сипваше и газ за горене и стрелката му превърташе и достигаше скорост от 130-140 км в час. Даааа, времена, когато оцеявахме всяка вещ която имахме...
  • 61 Миро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ти нещо болен ли си или си все така а? Къв разход кви 5 лева те гонят и какви километри?!
  • 62 Аз…………

    2 2 Отговор
    Изчетох повечето коментари и …
    Живял съм в Германия доста време и доста съм покарал по тяхните магистрали.Навсякъде има табели-дръж вдясно,написани на немски и английски.Камионоте карат в крайна дясна,бавнте автомобили са в следващата до тях,крайна лява или крайните леви ги ползват само който карат много бързо или изпреварват.Никой не се влачи във “бързите “ленти както правят в Бг.А повечето коментиращи тука хал хабер си нямат от аутобаните в Европа иначе тежки коментари тука правят!!!!