Last news in Fakti

30 Май, 2022 17:23 5 294 0

От хиперколата Bugatti Chiron Super Sport изстиска максимума на диностенд (ВИДЕО)

  • bugatti-
  • chiron super sport-
  • диностенд

Bugatti трябваше да изгради собствен диностенд, за да тества хиперавтомобила Chiron Super Sport

От хиперколата Bugatti Chiron Super Sport изстиска максимума на диностенд (ВИДЕО) - 1

Стендът е в състояние да издържи скорост от 480 км/ч, а за охлаждане на двигателя на автомобила трябваше да се изгради 13-метров турбинен агрегат, способен да осигури въздушен обмен до 300 000 кубически метра в час, създавайки въздушен поток при скорост до 230 км/ч.

По време на теста хиперколата се държи върху четири специално адапторни пластини, които са закрепени към дъното на карбоновия монокок на автомобила с 20 високоякостни винта, а ремъците с "тресчотка" осигуряват непрекъснат контакт на колелата с ролките на стойката. Теглото на всеки от последните е впечатляващите 3.5 тона.

В допълнение, ролката на задния мост може да бъде хидравлично удължена или скъсена, за да пасне на междуосието на автомобила. В резултат на това хиперавтомобилът Chiron Super Sport показа следните резултати: 1 596 конски сили, 1 600 Нм въртящ момент и максимална скорост от 440 километра в час. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА