Last news in Fakti

25 Януари, 2022 10:49 5 731 8

Ако сте фен на Bugatti, имаме още лоши новини за вас

  • bugatti-
  • veyron-
  • chiron-
  • bolide
Ако сте фен на Bugatti, имаме още лоши новини за вас - 1

Вече ви информирахме, че поради изчерпване на бройката, не можете да си купите ново Bugatti Chiron, но сега и другото ново Bugatti е на път да се изчерпа. Рекордното търсене на суперавтомобили доведе до факта, че целият планиран тираж на Bugatti Chiron бе разпродаден и с това производството на тези автомобили спира.

През 2021 г. марката Bugatti получи поръчки за 150 автомобила, като това е своеобразен рекорд за компанията. Тази година компанията ще пусне около 80 бр., но те вече са разпродадени. Целият планиран тираж на Bugatti Chiron - 500 екземпляра - вече е продаден или капариран, а дали този модел ще има наследник, все още не е напълно известно.

Последните версии, които ще бъдат пуснати, ще бъдат Super Sport и Super Sport 300+

Те ще се произвеждат в 30 бройки. А всички "прости" версии на Chiron и Chiron Pur Sport вече са произведени. Що се отнася до евентуален наследник, то и да има такъв, той ще е с хибриден или електрически силов тракт.

Припомняме, че Bugatti Chiron бе следващата стъпка в историята на марката след невероятния Bugatti Veyron. Chiron също има уникален двигател W16 под капака, развиващ 1500-1600 к.с. в зависимост от модификацията. Именно този двигател едва ли ще се появи повече в каквато и да било кола, което, за феновете на истинските бензинови коли, определено е лоша новина.

Топ версиите са в състояние да достигнат 440 км/ч, а най-наточената модификация на Super Sport 300+ постави рекорд - 489 км/ч

Известно е обаче, че Bugatti може да се движи с максимална скорост не толкова дълго - 100-литров резервоар с бензин е достатъчен само за 9 минути шофиране. Цените на Bugatti Chiron започнаха от 2.7 милиона евро, но с течение на времето подобни уникални автомобили са склонни да поскъпват.

Трябва да се отбележи, че освен Chiron, тази година приключва историята и на друго, още по-рядко Bugatti, Bolide. Този модел е предназначен изключително за затворени писти. Мощност - почти 2000 к.с Прогнозна скорост - повече от 500 км / ч. Тираж - 40 бр.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    12 0 Отговор
    Футбалерите са се побъркали в тва да инвестират в скъпи вази на колела.
  • 2 Язък

    7 0 Отговор
    Събирах пари от банички за Бугати
  • 3 Ники

    11 1 Отговор
    Ножицата се отваря все повече .... луксозния сегмент се пръска ... не може да смогне на търсенето ... има много много хора с много пари ... и съответно .. още повече без ....

    Коментиран от #7

  • 4 Пилот на Ферари

    5 1 Отговор
    Ей сега ще взема да рева . Направо ми се стъжни живота . Целия ден ще го прекарам в леглото.
  • 5 Васил

    5 0 Отговор
    ОООО как да не сме фенове всеки втори Българин е с Бугати
  • 6 АБВ

    2 0 Отговор
    Ами не съм
  • 7 Мхм

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Колко повече се купуват скъпите коли толко повече ексклузивносття им пада.
  • 8 Врачанина

    1 0 Отговор
    Че за кво са ни тез Бугати баце това е за много бугати хора това е за милионерчета само