Отидете към основна версия

4 035 2

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн

  • kia-
  • ev9-
  • ev6-
  • ioniq

Дебютът на концепта ще се състои на 17 ноември

Kia анонсира концепта EV9, който ще дебютира официално на 17 ноември по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Серийният вариант на модела ще е най-голямата „електричка“ в гамата на корейците и ще споделя платформата и технологиите си с подобен модел от Ioniq, който също ще бъде представен на 17 ноември.

От Kia описват дизайна на EV9 като ултрамодерен, а според това което виждаме от снимките можем да се съгласим с казаното. Големият кросоувър разчита на футуристични линии и комбинира острите форми със закръглен дизайн в предната и задната част.

Линията на тавана на практика е равна, което е голяма промяна спрямо спортно изглеждащата EV6, която тествахме наскоро. Драстична е и промяната в размера, тъй като EV9 ще има сходни размери с огромната за европейските стандарти Kia Telluride.

Интериорът също не отстъпва на смелите решения в екстериора с изчистен дизайн и голям екран заемащ около 2/3 от таблото. Воланът с нетрадиционна форма най-вероятно няма да бъде част от серийния модел, но с оглед на последните решения от Tesla и Toyota, то няма да е изненада ако видим и кормило в подобен вид.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини