Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 12:02 4 023 2

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн

  • kia-
  • ev9-
  • ev6-
  • ioniq

Дебютът на концепта ще се състои на 17 ноември

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн - 1

Kia анонсира концепта EV9, който ще дебютира официално на 17 ноември по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Серийният вариант на модела ще е най-голямата „електричка“ в гамата на корейците и ще споделя платформата и технологиите си с подобен модел от Ioniq, който също ще бъде представен на 17 ноември.

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн

От Kia описват дизайна на EV9 като ултрамодерен, а според това което виждаме от снимките можем да се съгласим с казаното. Големият кросоувър разчита на футуристични линии и комбинира острите форми със закръглен дизайн в предната и задната част.

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн

Линията на тавана на практика е равна, което е голяма промяна спрямо спортно изглеждащата EV6, която тествахме наскоро. Драстична е и промяната в размера, тъй като EV9 ще има сходни размери с огромната за европейските стандарти Kia Telluride.

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с ултрамодерен дизайн

Интериорът също не отстъпва на смелите решения в екстериора с изчистен дизайн и голям екран заемащ около 2/3 от таблото. Воланът с нетрадиционна форма най-вероятно няма да бъде част от серийния модел, но с оглед на последните решения от Tesla и Toyota, то няма да е изненада ако видим и кормило в подобен вид.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    7 2 Отговор
    Мачкай Киа! Сбогом Тесла!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Няма да го доживееш това , дори близко до това !!! Преживей го и ще ти олекне , хах !