Last news in Fakti

6 Декември, 2021 10:20 2 871 13

Kia EV6 се справи по-добре от Porsche на „лосовия тест“ (ВИДЕО)

  • kia-
  • ev6-
  • porsche taycan-
  • лосов тест

Електрическият модел успя да подобри резултатите на Taycan

Kia EV6 се справи по-добре от Porsche на „лосовия тест“ (ВИДЕО) - 1

Така нареченият „лосов тест“ набира все по-голяма популярност напоследък и колегите ни от km77 тестват по-голямата част от новите модели на пазара. Въпреки, че много рядко виждаме трагични резултати и склонност към преобръщане, все пак някои автомобили се справят значително по-зле от други.

За радост на Kia, EV6 не е от тях, тъй като електрическият модел успя да се справи значително по-добре от много други коли на ток, а също така много по-добре от някои конвенционални автомобили със спортна насоченост.

Корейската машина успя да премине през теста със скорост от 78км/ч, което с 1км/ч повече от Porsche Taycan и с 5км/ч повече от VW ID.4. Mercedes AMG A45 S също не успя да се справи с повече от 75км/ч, докато BMW M235i успя да премине през изпитанието с по-скромните 68км/ч. Вижте опита на Kia-та.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛНО

    11 2 Отговор
    Auto Motor und Sport , ги правят тия тестове от 100 години, ама при тях от немските по добри нема ................хах

    Коментиран от #5

  • 2 Хаха

    18 4 Отговор
    Тов е истината за немския инженеринг
  • 3 drun drun

    10 5 Отговор
    Citroën Xantia 3.0i V6 Activa – 85 км/ч
    Колкото и да не ви се вярва, в продължение на 21 години този автомобил е непобедим. А неговата тайна се крие в хидро-пневматичното окачване, които ефективно предотвратява накланянето.

    Коментиран от #6

  • 4 сектант

    4 13 Отговор
    пълна глупост е тоя тест. дачия дъстър се справя по-добре от тая умряла кия вижте го в интернет е качена, това прави дачия по-добра от мерцедес, бмв и ауди един вид и какво ли още не... да ама има различни коли с различни тегла и различни предназначения - тоя тест е измислен от фашисти
  • 5 Plameni

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛНО":

    Според теб да очакваме рекордна обиколка на Нордшлайфе от Kia xaxaxa
  • 6 Хихи

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "drun drun":

    Момчета, разберете веднъж завинаги, че този тест който сте гледали преди със Ситроена, не е този като сега. Колчетата сега са по-наблизо! Ето ви с колко минава сега на този тест!

    Коментиран от #8

  • 7 Антон

    7 18 Отговор
    Каквото и да е си остава азиатски сбирщайн! Когато сте в трафика и висите по кръстовищата, загледайте дръгелите които се шофират. Киа, хюндай, и подобия по-стари от няколко години са рядкост, такива на по 12-15-20 год. вече няма в движение. Докато немските барутарници още се движат, пък дори и значително по-стари. Толкова за азиатските еднодневки

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хихи":

    Точно това щях да му обяснявам на заблудения , ама той пак няма да хване вяра , щото е решил че е намерил някакъв пушилник , дето е извънземен , а не вдява , че центъра на тежестта , който има електричката с тая батерия в под никакво окачване не може да го компенсира !! Точно обратното , ако на електричката и сложат окачване като на Ситроена , ще мине със 100 през тоя тест !
  • 9 гост

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Разликата на сегашните Хюндай и Киа с тези отпреди 12-15 години е от небето до земята !! След още 10 години ще гледаш по "задръстванията" точно Хюндай и Киа , а немските "барутници" ще са отдавна в Надин , още от тази година след прегледа !! Почвай да се готвиш и за твоя !

    Коментиран от #10

  • 10 Антон

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Засегна ли се?

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    От какво , от невежеството ти ?? Донякъде да , трябва да има някакъв ценз за такива , дето излагат цялата държава по форумите и ги четат хора от цял свят !

    Коментиран от #12

  • 12 Антон

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Развеселяваш ме 🤣. Ако притежаваш хюндай или кия сигурно щях да те разбера. Обаче ако не , защо не ходиш да си смениш колата с някое азиатско извращение
  • 13 кола

    1 5 Отговор
    Умници, рекордьора на този тест е 30 годишен ситроен. Този тест не показва нищо.