Отидете към основна версия

4 372 2

Парадокс: Американските коли на бъдещето са основно за китайски клиенти

  • buick-
  • китай-
  • general motors-
  • коли на бъдещето

Новите коли на Buick ще могат да бъдат домакини на чаена церемония

Buick, структурно подразделение на американската корпорация General Motors, демонстрира своята визия за колите на бъдещето на автомобилното изложение в Гуанджоу. Марката представи два концептуални автомобили: GL8 Flagship и Smart Pod.

Флагманският миниван GL8 е базиран на популярния модел Buick GL8 и е проектиран специално за китайския пазар. Според автомобилните експерти именно GL8 Flagship може да се превърне в следващото поколение на минивана, което ще замени GL8, произвеждан от 2016 г.

Разработчиците все още не са предоставили подробни технически спецификации за флагмана GL8, а цялата информация за превозното средство е базирана на дизайна. Основната дизайнерска характеристика на флагмана GL8 са неговите характерни крилообразни фарове на Buick.

Концептуалният модел също получава изцяло стъклен покрив и форма на каросерията, което значително подобрява аеродинамичните му характеристики. Салонът може бързо да се преобрази в зависимост от конкретната ситуация. А седалките на колата дори могат да бъдат пригодени за съвместно пиене на чай, за което в купето е предвидена специална тава за чай.

Пред водача на GL8 Flagship има достатъчно голям 30-инчов дисплей, допълнен от монитор, вграден във волана. Дизайнът на седалките позволява в минивана да се настанят само четирима души, включително водача. Осигурено е гласово управление на автомобила, както и напълно автономно шофиране с помощта на технологията V2X.

Напълно автономният електрически автомобил на бъдещия Smart Pod е лишен от видими системи за управление и няма специална шофьорска седалка. Ще бъде възможно да се контролира работата на изкуствения интелект с гласови команди. Концепцията Smart Pod е проектирана с помощта на платформата GM Ultim.

Стъклен покрив ще помогне за визуално увеличаване на пространството на салона, направен в стила на мобилна всекидневна. Двете облегалки на задните седалки могат да се свалят напълно и да се превърнат в нещо като легла. За забавление на пътниците Smart Pod има вграден 50-инчов прибиращ се монитор. Предните две седалки се трансформират в удобна маса за пътуване.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини