Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 11:16 1 154 2

General Motors превъщат колата в джойстик за видеоигри

  • джойстик-
  • видеоигра-
  • general motors

Воланът и педалите на автомобила ще действат като контроли в играта

General Motors превъщат колата в джойстик за видеоигри - 1

General Motors патентова любопитна технология, която ви позволява да превърнете автомобил в своеобразен джойстик за игра. Както е посочено в документацията, подадена в Патентното ведомство на САЩ, функцията може да работи както на паркинг, така и по време на шофиране. Във втория случай системата ще използва данни от сензори и ще създаде един вид виртуална картина. Може да се излъчва на екрана на салонната медийна система, на VR очила или на други устройства за виртуална реалност.

Воланът и педалите на автомобила ще действат като контроли в играта. Пътниците също ще могат да играят, но ще трябва да свържат игрови контролери или джойстици. Системата също така ще вземе предвид данните от сензорите за дъжд и ще покаже текущото време зад борда в играта. Въпреки това, освен реалистичен дъжд, от General Motors добавят и други ефекти: например при високи температури виртуалният свят ще изглежда разтопен, а в случай на замръзване ще изглежда замръзнал.

Също така играта може да се включи, докато колата е паркирана, което изглежда най-логичният сценарий. ще припомним, че по-рано и Tesla реши да експериментира с подобна функция: добави няколко игри към медийната система, което веднага привлече вниманието на Националната администрация за безопасност на движението на САЩ. След процедурата инженерите трябваше да актуализират софтуера, елиминирайки възможността за стартиране на игри по време на шофиране.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Poncho

    2 0 Отговор
    Те, щото могат да правят коли, та сега и това...!!!
  • 2 Октопус

    0 0 Отговор
    А джойстика превръщат в а-нал разтеглител!