Отидете към основна версия

20 311 82

Шефът на Audi поиска да се спре производството на гориво от нефт

  • audi-
  • електромобили-
  • нефт

Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман на конференция за климата, организирана от Speigel и BCG, определи производството на въглеводороди като основна причина за изменението на климата. „Промяната на климата е причинена от изкопаемите горива, които извличаме от земята. Това трябва да се спре. Имаме нужда от общество, свободно от изкопаеми горива“, каза той. Дюсман твърди, че Audi ще постигне това с помощта на електрификация много скоро, въпреки че остават повече от десет години до пълното преминаване на марката към електрическа тяга.

По-рано тази година компанията обяви, че ще има 20 изцяло електрически превозни средства в своята гама до 2025 година, а през 2033-а Audi няма да има модели с двигатели с вътрешно горене. В същото време Audi обещава, че от 2026 г. всички нови модели на марката ще бъдат електрифицирани. Plug-in хибридите, според Дюсман, ще „преодоляват пропастта“ между автомобилите с ДВГ и електрическите коли, като по този начин „правят прехода към електрическо задвижване плавен“. Той добави, че "все още ще има място за хибриди през следващите няколко години". Говорейки за електрическите автомобили, шефът на Audi също така подчерта важността на инфраструктурата: „Там, където има електрически автомобили, трябва да има и зарядни станции".

В същото време, според Audi, електрическите превозни средства в никакъв случай не трябва да осигуряват по-голям пробег с едно зареждане от сегашните норми. Дюсман заяви, че бъдещото Audi с електрически задвижващи системи, напротив, ще бъде по-малко "автономно". „Не мисля, че монтирането на големи батерии с обхват от хиляди километри ще се превърне в тенденция,” каза той. "Развитието на инфраструктурата за електрически автомобили под формата на увеличаване на броя на зарядните станции ще направи това просто ненужно", твърди топ мениджърът. "В резултат на това капацитетът на батерията ще започне да намалява, което ще направи електромобилите по-леки и по-евтини."

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 66 гласа.

Свързани новини