Last news in Fakti

24 Януари, 2023 09:17 2 211 1

Новата луксозна мобилност: крос-купето Audi Activesphere

  • audi-
  • activesphere-
  • концепция

Концепцията ще бъде разсекретена на 26 януари

Новата луксозна мобилност: крос-купето Audi Activesphere  - 1

Audi пусна снимка на новото луксозно крос-купе Activesphere, което показва как ще изгбеждат колите на марката в бъдеще. Това вероятно е последен предпремиерен тийзър на концепцията Activesphere.

Електрическото крос-купе ще дебютира след два дни на онлайн събитието Celebration of Progress. Освен за прототипа, Audi обещава да говори за новия език на дизайна и дигиталната екосистема, от която бъдещите модели ще станат неразделна част. Автомобилът ще бъде третият прототип от тази серия след роудстъра и купето.

През август 2021 Audi показа първата "сферична" концепция - роудстърът Skysphere. Той беше последван от купето с четири врати Grandsphere и минивана Urbansphere - най-големият шоу автомобил с четири кръга до момента. През 2023 г. последният прототип от поредицата, Activesphere, ще види бял свят. Мисията му е да покаже луксозната мобилност на бъдещето и да демонстрира дизайна на утрешното Audi.

Новата луксозна мобилност: крос-купето Audi Activesphere

Въз основа на тези тийзъри става ясно, че Activesphere е кросоувър със силно скосена C-колона. Има електрически силов тракт и ясен фокус към любителите на активности на открито. Един вид автомобил за голфъри, катерачи и скиори, достатъчно универсален и проходим, за да се движи и извън асфалта. За да направи това, в своя арсенал Activesphere има висок просвет, къси надвеси и скосени брони.

Премиерата на електрическия концептуален автомобил ще се състои онлайн на 26 януари 2023 година. Тогава Audi ще говори за дизайна на бъдещите модели, персонализираната концепция за шофиране и напълно новата дигитална екосистема, която ще помогне за оптимизиране на активния начин на живот на собственика на автомобила. Очаквайте подробности.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    3 0 Отговор
    сапунче...