Отидете към основна версия

17 094 26

Ръчната спирачка, въздушната възглавница и предният капак на колите, които ще се правят у нас, са проблемни

  • e.go-
  • електромобили-
  • сервизна акция

Производителят на градски електрически автомобили Next E.Go е засегнат от сервизна акция за първи път

Производителят на малки електрически автомобили E.Go трябва да изтегли превозните средства, произведени между юни 2019 г. и юни 2020 г. заради проблеми с някои от възлите и агрегатите им.

Това ще се случи през този месец - декември 2021 г. Според проверяващите органи, сервизната акция се налага, защото могат да възникнат проблеми с ръчната спирачка, въздушната възглавница за предния пътник и с предния капак на автомобилите, които се очаква да се правят и у нас.



Субкомпактният електрически автомобил E.Go попада в сервизна акция за първи път, се казва в доклад на KFZ-Rückzüge.de. Има няколко сериозни проблема, свързани със сигурността, които трябва да бъдат разрешени.

Например, в превозните средства, произведени между юни 2019 г. и юни 2020 г., жилата на ръчната спирачка ще трябва да бъдат подменени, фиксацията на капака ще трябва да бъде преработена и въздушната възглавница ще трябва да бъде сменена.

Според говорител на E.Go, работата ще отнеме около осем часа. Колко превозни средства ще бъдат изтеглени първоначално не се съобщава. По думите на представителите на фирмата, до момента няма катастрофи, причинени от дефектните детайли.

Ще припомним, че E.Go е позиционирана в германския град Аахен, а след фалита през лятото на 2020 г. компанията бе рестартирана с помощта на нов капитал. Мажоритарен акционер сега е Nd Industrial Investments BV, част от международната компания за частен капитал Nd Group BV.

Предвидени са още производствени обекти в България и Мексико. През лятото E.Go събра почти 50 милиона евро финансиране. Компанията вече се нарича Next E.Go Mobile. Към момента в компанията работят около 400 души.

В началото на декември компанията обяви, че бившият мениджър на Daimler Мартин Клайн ще бъде новият главен изпълнителен директор. През юни основателят на компанията професор Гюнтер Шух подаде оставка като ръководител на нишовия производител.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.

Свързани новини